Журналіст видання «Є», військовий Андрій Ящишен отримав поранення на фронті

Журналіст видання «Є», військовий Андрій Ящишен отримав поранення на фронті

9 Лютого 2024
651

Журналіст видання «Є», військовий Андрій Ящишен отримав поранення на фронті

651
За словами Андрія, він з побратимами рухався на автівці, біля якої вибухнула мінометна міна. У журналіста зламані вилиця й верхня щелепа, травма коліна та скло в обличчі.
Журналіст видання «Є», військовий Андрій Ящишен отримав поранення на фронті
Журналіст видання «Є», військовий Андрій Ящишен отримав поранення на фронті

Журналіст хмельницького онлайн-видання «Є» Андрій Ящишен, який торік став військовослужбовцем Збройних сил України, отримав поранення внаслідок російського обстрілу. Про це він повідомив 8 лютого на своїй фейсбук-сторінці.

За словами Андрія, він з побратимами їхав автівкою, біля якої вибухнула мінометна міна. Всі захисники залишилися живі, змогли вибратись із салону та заховатися подалі від дороги, яку ворог продовжував обстрілювати.

У журналіста зламані вилиця й верхня щелепа, травма коліна та скло в обличчі.

«Що таке твій день? Твій день — це коли мінометна міна вибухає біля машини. В тебе шок і писк у правому вусі. Двері заклинило. Вилазиш через місце водія. Далі — ще кілька скидів, коли ви з хлопцями залягли подалі від дороги. І, як наслідок, — у тебе скло в обличчі, зламані вилиця й верхня щелепа та травма коліна. Й головне — усі живі. Може прозвучати дивно, але це твій день!» — написав Ящишен.

У коментарі представниці ІМІ Андрій Ящишен уточнив, що поранення отримав днями. У нього тріщини в правій вилиці й верхній щелепі.

«Будуть ще встановлювати, чи в мене скла не залишилося в обличчі, й робитимуть МРТ коліна. Там перелому немає, але можуть бути порвані зв'язки. Струсу й контузії немає», — розповів військовий.

ІМІ повідомляє, що Андрій Ящишен влітку минулого року приєднався до лав Збройних сил України та написав, що «на невизначений час зав’язує з журналістикою».

До цього він довго працював журналістом у медіакорпорації «Є». Спеціалізувався на написанні текстів, знімав відео та займався монтажем. Перед цим Андрій також працював журналістом у газеті «Проскурів».

Журналістську освіту здобув, закінчивши факультет української філології та журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Фото: Андрій Ящишен / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
651
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду