У наглядовій раді журналістського конкурсу «Честь професії» кадрові оновлення

У наглядовій раді журналістського конкурсу «Честь професії» кадрові оновлення

2 Лютого 2024
1175
2 Лютого 2024
15:53

У наглядовій раді журналістського конкурсу «Честь професії» кадрові оновлення

1175
До складу ради ввійшли головредки hromadske.ua та медіагрупи «Накипіло».
У наглядовій раді журналістського конкурсу «Честь професії» кадрові оновлення
У наглядовій раді журналістського конкурсу «Честь професії» кадрові оновлення

До команди наглядової ради конкурсу професійної журналістики «Честь професії» приєдналися головна редакторка hromadske.ua Христина Коціра та головна редакторка харківської незалежної медіагрупи «Накипіло» Олена Лептуга, яка водночас очолює громадську організацію «Харківський кризовий інфоцентр».

Про це йдеться на офіційній фейсбук-сторінці конкурсу «Честь професії».

«Згідно з положеннями конкурсу “Честь професії”, наглядова рада мала доукомплектувати свій склад, оскільки минулоріч ми втратили двох професійних журналістів та прекрасних людей — Інну Кузнецову (головну редакторку “Радіо Свобода”. — “ДМ”.) та Володимира Мостового (засновника та багаторічного головного редактора “Дзеркала тижня”. — “ДМ”.), які працювали у наглядовій раді конкурсу», — пояснюють організатори.

Крім Христини Коціри та Олени Лептуги, до складу наглядової ради конкурсу також входять:

  • Зураб Аласанія, перший голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, радник голови правління та голова редакційної колегії Суспільного;
  • Діана Дуцик, медіатренерка, журналістка, викладачка Могилянської школи журналістики, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації»;
  • Валерій Іванов, професор, президент Академії української преси;
  • Андрій Куликов, співзасновник Громадського радіо, голова Комісії з журналістської етики;
  • Наталія Лигачова, шеф-редакторка онлайн-видання «Детектор медіа», голова ГО «Детектор медіа»;
  •  Олексій Мустафін, журналіст і медіаменеджер, академік Української телевізійної академії, екс-генеральний продюсер «Еспресо»;
  • Олег Хоменюк, медіатренер, старший радник з з питань друкованих медіа Internews Network, член ради директорів GIJN — глобальної мережі журналістів-розслідувачів, член комісії з журналістської етики.

Нагадаємо, український конкурс професійної журналістики «Честь професії» проводять з 2010 року. Організатори конкурсу бачать свою місію в тому, щоби виявляти і заохочувати визнанням журналістські матеріали високої професійної якості, а також акцентувати на важливій соціальній ролі та необхідності поваги до журналістики.

Як повідомлялось, у 2023 році конкурс «Честь професії» створив нову спецномінацію «Одним фронтом» за найкращу журналістську колаборацію. Спецномінація була створена проєктом Bigus.Info для того, «щоб відзначити ті журналістські команди, які, об’єднавши редакційні зусилля, вже ефективно співпрацюють, докопуючись до правди».

Також торік конкурс оголосив спецномінацію «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності».

Загалом у 2023 році на конкурс було подано 1037 матеріалів від 633 журналістів та журналісток з медіа всіх типів та куточків країни.

Фото: «Честь професії» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1175
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду