Оголошено лауреатів конкурсу «Честь Професії 2023»

Оголошено лауреатів конкурсу «Честь Професії 2023»

3 Червня 2023
2495
3 Червня 2023
12:07

Оголошено лауреатів конкурсу «Честь Професії 2023»

2495
Цьогоріч на конкурс було подано 1037 матеріалів від 633 журналістів.
Оголошено лауреатів конкурсу «Честь Професії 2023»
Оголошено лауреатів конкурсу «Честь Професії 2023»

Учора, 2 червня, відбулася церемонія нагородження переможців 14-го конкурсу професійної журналістики «Честь Професії».

«Детектор медіа» вів на своєму сайті текстову онлайн-трансляцію події.

У спеціальній номінації «За відданість професії за найтяжчих умов» від Наглядової ради конкурсу відзначили Олега Батуріна, журналіста Кримського центру журналістських розслідувань.

Журналістка The Ukrainians Вікторія Лавриненко перемогла у спецномінації «Найкращий аудіоматеріал» від оргкомітету конкурсу.

У спеціальній номінації «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» від ГО «Жінки в медіа» за підтримки IFES Ukraine серед п’яти претендентів на приз найкращою назвали журналістку The Kyiv Independent Олесю Біду.

Переможцями у спеціальній номінації від Комісії з журналістської етики «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни» стали журналісти «Слідства.Інфо» Анастасія Горпінченко та Яків Любчич.

Журналістці «Української правди» Ользі Кириленко вручили приз у номінації «Надія журналістики». 

Журналіст Liga.net Дмитро Фіонік здобув перемогу у двох номінаціях — «Найкращий репортаж» і «Найкраща публіцистика».

Преможець у номінації «Найкращий репортаж у локальному медіа» —  журналіст-фрилансер із Харкова Дмитро Кузубов.

Приз у номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» отримали журналісти Суспільного мовлення Тарас Ібрагімов та Олена Дуняк.

Спецприз «Найкраще новинне висвітлення резонансної події в локальному медіа» вручили Дар’ї Янушкевич, філія АТ «НСТУ» «Чернігівська РД», Чернігів.

Лауреатами премії в номінації «Найкраще інтерв’ю» стали Дмитро Лиховій та Леся Шовкун, журналісти видання «Новинарня».     

У номінації «Найкраще інтерв’ю в локальному медіа» спецприз здобули журналісти В’ячеслав Мавричев і Ганна Силаєва, «Суспільне Харків» (АТ НСТУ, Харківська регіональна дирекція).

Переможці в номінації «Найкраща аналітика» — журналісти «Радіо Свобода» Ігор Токар та Микита Ісайко.

Спецприз «Найкраща аналітика в локальному медіа» вручили Андрію Тітку, «Суспільне Чернігів». 

Серед п’яти номінантів на приз за «Найкраще розслідування» найкращими назвали журналістів Суспільного мовлення Аллу Садовник та її співавторів у проєкті «Буча 22» Інну Білецьку, Олександра Стратонова, Владислава Васильченка, Світлану Коваль, Ганну Калаур, Павла Ільчука.

Спецприз «Найкраще розслідування у локальному медіа» здобули журналісти Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» (Рівне) Анна Хіночик та її співавтор Владислав Мартинчук.

Спецприз у номінації «Найкраща публіцистика в локальному медіа» дістався журналісту BBC News Україна Георгію Ерману

Лауреатами спеціальної номінації від Bihus.Info стали журналісти Запорізького центру розслідувань Вероніка Хорольська, а також Сергій Сидоров, Маргарита Огнева, Катерина Рождественська, Надя Кельм, Євгенія Дроздова, Денис Губашов та Інна Гадзинська

Нагадаємо, український конкурс професійної журналістики «Честь Професії» проводять з 2010 року. Організатори конкурсу бачать свою місію в тому, щоби виявляти і заохочувати визнанням журналістські матеріали високої професійної якості, а також акцентувати на важливій соціальній ролі та необхідності поваги до журналістики.

Цьогоріч на конкурс було подано 1037 матеріалів від 633 журналістів та журналісток з медіа всіх типів та куточків країни. Вже традиційно організатори отримали найбільше матеріалів у номінацію «Найкращий репортаж».

Шортлист цьогорічних фіналістів у шести основних та чотирьох спеціальних номінаціях дивіться за посиланням.

Фото: «Честь Професії» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2495
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Приємно здивована
329 дн. тому
тим, що відзначена велика кількість простих журналістів з філій Суспільного, яких керівники суспільного стільки років намагаються знищити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду