В обличчі фіксерки France 2 Віолетти Педорич, постраждалої 10 січня від російського обстрілу Харкова, застряг уламок скла

В обличчі фіксерки France 2 Віолетти Педорич, постраждалої 10 січня від російського обстрілу Харкова, застряг уламок скла

15 Січня 2024
9457
15 Січня 2024
16:41

В обличчі фіксерки France 2 Віолетти Педорич, постраждалої 10 січня від російського обстрілу Харкова, застряг уламок скла

9457
Про це журналістка розповіла в коментарі Інституту масової інформації.
В обличчі фіксерки France 2 Віолетти Педорич, постраждалої 10 січня від російського обстрілу Харкова, застряг уламок скла
В обличчі фіксерки France 2 Віолетти Педорич, постраждалої 10 січня від російського обстрілу Харкова, застряг уламок скла

Українська фіксерка телеканалу France 2 Віолетта Педорич розповіла в коментарі Інституту масової інформації, що після обстрілу харківського «Парк-готелю» 10 січня загалом почувається добре, але в її переніссі застряг уламок скла.

«Якщо все загоїться і не турбуватиме, лишать його там. Якщо запалення не мине, намагатимуться шукати, можливо, доведеться вирізати тканини», — сказала журналістка.

Вона також висловила згоду щодо припущення, що росіяни навмисно цілять по готелях, де зупиняються працівники різних медіа. 

За словами Педорич, знімальна група France 2, до якої, окрім неї, входили журналістка Анаїс Анке (Anaïs Hanquet) та операторка Валері Лукас (Valérie Lucas), увечері 10 січня поверталась із Покровська, що в Донецькій області. Команда мала дістатися до Сум, але через те, що трохи вибилася з робочого графіка, вирішила переночувати в готелі «Парк» у Харкові, де раніше вже не раз зупинялася.

«Приїхали ми приблизно о 22:20. Точний час не пам’ятаю. Заселяємося. Йдемо до ліфта. Мабуть, коли їхали в ліфті, лунала повітряна тривога, яку ми не чули. Виходимо на третьому поверсі. Журналістки мали жити в одній частині, я в іншій. Я вже знала, де моя кімната, а вони ще шукали», — розповіла ІМІ фіксерка.

Педорич згадує, що встигла зайти до своєї кімнати та ввімкнути світло, після чого сталося перше влучання. Журналістка сказала, що одразу зрозуміла, що відбулося, і з ліхтариком вийшла в коридор. Тоді ж стався другий удар.

Фіксерка France 2 зазначила, що під час першого удару її колеги ще були в коридорі, тому їх не поранило. Сама ж вона вже зайшла до своєї кімнати, і, хоча перебувала далеко від вікна, її посікло осколками.

«Сильно текла кров по обличчю. Але я відчувала, що все окей. Тобто нічого страшного немає», — сказала Педорич.

Разом із колегами вона змогла спуститися на перший поверх готелю, а звідти через вікно — у двір. Там журналістку оглянули лікарі та запропонували їй шпиталізацію, але вона від неї відмовилася.

Після цього команда France 2 вирушила до метро, виконуючи розпорядження редакції, яка прагнула убезпечити своїх співробітниць від подальшої ймовірної небезпеки. 

Педорич також уточнила, що їхнє авто не було знищено внаслідок російських обстрілів, як інші припарковані біля готелю машини, лише тому, що їхній водій мав друзів у Харкові і поїхав до них ночувати.

«Якщо говорити про “Парк-готель”, то там справді постійно, коли туди приїжджали, зустрічали групи й французького телебачення, американського. Це був досить відомий готель серед журналістів. Також у ньому зупинялися представники міжнародних організацій», — розповіла фіксерка.

Нагадаємо, ввечері 10 січня росіяни завдали чергового ракетного удару по Харкову, в результаті якого постраждало 11 людей, зокрема працівники турецького інформаційного агентства Анадолу — журналіст Давіт Качкачішвілі та фотографка Озге Еліф Кізіл. Крім того, поранення дістала українська фіксерка каналу France 2 Віолетта Педорич.

Читайте також: 

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 30 грудня 2023 року журналісти німецького телеканалу ZDF потрапили під ракетний обстріл готелю Kharkiv Palace, який стоїть у середмісті Харкова. 

Також 30 грудня — у день, коли росіяни завдали понад шість ракетних ударів по Харкову, —внаслідок атаки уламкового поранення грудної клітки зазнав громадянин Великої Британії, який є радником з безпеки команди журналістів німецького медіа.

Фото: інстаграм-акаунт Віолетти Педорич

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9457
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій
108 дн. тому
Хто така фіксерка? Ви українською мовою писати вмієте?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду