Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання

Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання

21 Серпня 2023
650
21 Серпня 2023
14:12

Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання

650
Арсен Чепурний: «В укриття театру заносили більш серйозно поранених людей, але загиблих я не бачив».
Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання
Від ракетного удару по Чернігову постраждав журналіст місцевого видання

Журналіст онлайн-видання «Час Чернігівський» Арсен Чепурний отримав поранення руки внаслідок удару російської ракети по Чернігівському обласному театру, який стався 19 серпня. Про це повідомив Інститут масової інформації з посиланням на фейсбук-сторінку журналіста.

Він разом з оператором сайту Дмитром Фальчевським у момент вибуху перебував у приміщенні театру, де відкрилася виставка дронів «Люті пташки летять у Чернігів».

«Я разом з оператором Дмитром Фальчевським був безпосередньо в театрі, якраз йшов до укриття, коли прилетіло. Дістав легке поранення в руку, в укритті відразу надали першу допомогу і наклали бинт», — написав Чепурний.

За його словами, організатори заходу наполегливо просили всіх присутніх прослідувати в укриття з першими ж сигналами тривоги. Також  він зауважив, що про місце проведення події журналістам повідомили за кілька годин до початку.

«Евакуацію і першу допомогу постраждалим організували оперативно. Рятувальники, медики і поліція спрацювали злагоджено і швидко», — розповів Арсен Чепурний.

У коментарі представнику ІМІ у Чернігівській області Арсен Чепурний зазначив, що після вибуху не одразу помітив сильно закривавлену руку. В укритті були парамедики з аптечкою, тож йому оперативно наклали пов’язку. 

«В укриття театру заносили більш серйозно поранених людей, але загиблих я не бачив», — додав Чепурний.   

По медичну допомогу медійник не звертався, оскільки, за його словами, лікарні і так перевантажені чернігівцями, які зазнали більш серйозних поранень. Сьогодні він самостійно змінює пов’язку та вже на роботі.

Крім того, на заході була знімальна група «Суспільного Чернігів», які також спустились в укриття і не постраждали. «Наші журналісти в перші хвилини допомагали надавати медичну допомогу пораненим», — розповіла представнику ІМІ шефредакторка «Суспільного Чернігів».

Як повідомлялося, 19 серпня близько 11:30 російська армія ракетою «Іскандер М» вдарила по центру Чернігова. Внаслідок ракетного удару росіян 163 людини постраждали: сім — загинуло, 156 — поранені.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що російська ракета вбила сім’ю журналіста львівського видання «Варта 1» і знищила житло журналістів «Главкома».

Також ми писали про те, що під час ракетної атаки росіян по Львову вибухом розтрощило оселю журналістів 24 каналу, які дивом залишилися живими. І про те, що через ракетний удар по Краматорську поранення отримала українська письменниця Вікторія Амеліна, яка згодом померла в лікарні.

Фото: фейсбук / Арсен Чепурний

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
650
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду