У Харкові від удару російських ракет постраждали турецькі журналісти, — Олег Синєгубов

У Харкові від удару російських ракет постраждали турецькі журналісти, — Олег Синєгубов

11 Січня 2024
1335
11 Січня 2024
01:15

У Харкові від удару російських ракет постраждали турецькі журналісти, — Олег Синєгубов

1335
Співробітники турецького видання проживали в готелі, біля якого влучили ракети окупантів.
У Харкові від удару російських ракет постраждали турецькі журналісти, — Олег Синєгубов
У Харкові від удару російських ракет постраждали турецькі журналісти, — Олег Синєгубов

Увечері 10 січня росіяни завдали чергового ракетного удару по Харкову. Постраждало 11 людей, серед них — журналісти турецького видання. Про це повідомив голова  Харківської обласної держадміністрації Олег Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

«Черговий акт тероризму проти цивільного населення. Окупанти влучили біля готелю в середмісті Харкова двома ракетами. На цю хвилину — 10 постраждалих. Одна людина — у тяжкому стані, одна — отримала поранення та перебуває у середньому стані, інші — у легкому. Серед постраждалих — журналісти турецького видання, які проживали в готелі», — написав Олег Синєгубов о 23:59.

О 01:04 11 січня він уточнив, що удар по Київському району міста Харкова було завдано близько 22:30, попередньо — ракетами системи С-300. «В результаті обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Дев'ятьох потерпілих доставили до медзакладів. Наразі один із постраждалих — 35-річний чоловік — перебуває у важкому стані, 8 пацієнтів — у середньому та легкому, 2 — надали допомогу на місці.

На місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється», — повідомив очільник Харківської ОВА.

ОНОВЛЕНО

У четвер, 11 січня, на сайті турецького інформагентства Анадолу з'явилося повідомлення про те, що під час російського обстрілу харківського готелю «Парк» 10 січня дістали поранення два співробітника агентства — журналіст Давіт Качкачішвілі та фотографка Озге Еліф Кізіл. Про це написав Інститут масової інформації.

У повідомленні йдеться про те, що співробітникам Анадолу вдалось самостійно вибратися із зруйнованого та охопленого пожежею готелю. Репортер Качкачішвілі отримав незначні порізи на руках. Обох журналістів каретою швидкої допомоги доправили до лікарні для обстеження.

Також повідомляється, що авто турецьких медійників, було знищено внаслідок обстрілу, як і більшість інших авто, припаркованих поруч із готелем.

Нагадаємо, 30 грудня 2023 року журналісти німецького телеканалу ZDF потрапили під ракетний обстріл готелю Kharkiv Palace, який стоїть у середмісті Харкова. 

Також 30 грудня — у день, коли росіяни завдали понад шість ракетних ударів по Харкову, внаслідок атаки уламкового поранення грудної клітки зазнав громадянин Великої Британії, який є радником з безпеки команди журналістів німецького медіа.

Фото: будівля готелю в Харкові після удару російських ракет 10 січня / «Суспільне Харків»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1335
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду