Олег Сенцов показав зйомки окопного бою під Авдіївкою, під час якого отримав поранення (ВІДЕО)

Олег Сенцов показав зйомки окопного бою під Авдіївкою, під час якого отримав поранення (ВІДЕО)

23 Листопада 2023
3214
23 Листопада 2023
14:13

Олег Сенцов показав зйомки окопного бою під Авдіївкою, під час якого отримав поранення (ВІДЕО)

3214
По українських захисниках, багато з яких поранені, б’ють з гранатомета, кидають снаряди і стріляють з танків, але вони чинять опір.
Олег Сенцов показав зйомки окопного бою під Авдіївкою, під час якого отримав поранення (ВІДЕО)
Олег Сенцов показав зйомки окопного бою під Авдіївкою, під час якого отримав поранення (ВІДЕО)

Український режисер Олег Сенцов, який нині служить у 47-й окремій механізованій бригаді ЗСУ, показав відео окопного бою під Авдіївкою, у якому він дістав поранення. Кадри, ймовірно, зняті на камеру GoPro, показують жорстке зіткнення українських бійців з ворогом, поранення воїна, його готовність пожертвувати собою, щоб не обтяжувати побратимів, і врешті відхід групи разом з ним.

Як чути із запису, військові говорять, що росіяни тиснуть з усіх боків і перебувають уже зовсім поруч — з одного боку лише в 15 метрах. По українських захисниках б’ють з гранатомета, кидають гранати і стріляють з танків.

Троє з 13 українських воїнів, які тримали частину посадки, зокрема й Сенцов, отримують поранення. Один з них важко поранений у ноги. 

Усі розмови в окопах і переговори українських бійців по рації відбуваються під звуки постійних пострілів, які не стихають навіть на кілька секунд.

«Тут поранений. Треба місце, щоб я його оглянула. У нього ноги в крові… Танчик, лягай, лягай! Ми в оточенні, по нас ї**шать танками», — вигукує жінка-військова, надаючи допомогу пораненому.

Далі чути, як Сенцов, позивний «Ґрунт», передає по рації побратимам: «Повз нас проїхали чотири танки, вони стріляли, але поїхали далі на желєзку. Як прийняв?».

Згодом група вирішує відходити з посадки до бронетехніки двома «коробками»: перші шестеро з пораненим, решта семеро прикривають відхід та відходять самі. На відео говорять, що треба йти до місця, де висаджувалися, це в 50 метрах, але попереджають, що росіяни стрілятимуть з усіх боків.

Поранений, якому важко йти, каже: «Ні, мужики, ви без мене підете, я залишаюсь, бо це несерйозно. Я не вийду, Макс». На що Олег Сенцов відповідає: «Ми тебе понесемо… Ми тебе винесемо… Кулемет кидаємо, автомат я цей заберу… ти тягнеш Алькаїду (пораненого. — “ДМ”) двома руками. Тримай, як би він не кричав. Тягнеш його за руки, не кидаєш».  

Відео закінчується тим, що бійці разом з важким пораненим відходять до бронетехніки, виїжджають з поля бою і передають його медикам, що вже чекають їх на дорозі. Усі українські захисники, які брали участь у цьому бою, залишилися живі.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що ССО опублікували ефектне відео зачистки ворожих окопів, зняте на камеру GoPro. На ньому показано, як військовослужбовці 73-го морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого Сил спеціальних операцій зайшли з тилу в окопи російських окупантів на південному напрямку і знищили десять військових армії РФ.

Фото: фейсбук / Олег Сенцов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3214
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду