Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли

Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли

25 Грудня 2023
4511
25 Грудня 2023
11:47

Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли

4511
Джерела повідомили виданню, що його «стан продовжує погіршуватися».
Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли
Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли

Ексдиректора з мовлення російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського отруїли. Про це виданню Kyiv Post повідомили джерела в Головному управлінні розвідки Міноборони.

У своєму телеграм-каналі російський пропагандист 24 грудня ввечері повідомив про те, що стан його здоров'я різко погіршився і він опинився в лікарні.

На фото — Антон Красовський (джерело фото: телеграм-канал «Антон Вячеславович»)

«На початку тижня різко скрутило живіт, почало нудити, потім знепритомнів. Відвезли в клініку. Поступово приходжу до тями», — написав Красовський.

Джерела Kyiv Post зазначають, що його «стан продовжує погіршуватися», та додають, що «імовірно, останні повідомлення у мережі писав уже не сам пропагандист».

Зазначимо, що аналогічне повідомлення з посиланням на джерело в українській розвідці оприлюднило й видання «Українська правда».

«Погана людина робила погані речі, і от на Різдво йому стало зле», — сказало джерело, передає «УП».

Нагадаємо, у червні 2022-го слідчі Служби безпеки України повідомили Красовському про підозру за заклики до геноциду та оголосили про заочний суд. Його також внесли до санкційного списку ЄС. 

Ще в січні 2022 року пропагандист Красовський погрожував спалити українців на Хрещатику.

У жовтні під час інтерв’ю з російським письменником-фантастом Сергієм Лук’яненком він закликав убивати українських дітей. Ця репліка була пов’язана з розповіддю Лук’яненка, як у 1980 році на Закарпатті «російськомовні діти з російськими прізвищами розповідали, що Україна окупована москалями». На це Красовський сказав: «А прямо топити потрібно було таких дітей, прямо в тисині, там, де плине кача. Прямо топити, топити». 

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі держави світу заборонити мовлення Russia Today, назвавши висловлювання Красовського закликами до геноциду. 

Керівниця каналу — пропагандистка Маргарита Симоньян, відома своїми антиукраїнськими заявами, — спершу публічно засудила висловлювання Красовського, назвавши їх «дикими і огидними», і заявила, що співпраця з Красовським зупинена. Красовський «перепросив» усіх, «кому це здалося диким», і особисто Маргариту Симоньян, але у специфічний спосіб: «Мені справді ніяково, що я якось не побачив межі про дітей. Так буває: сидиш в ефірі й тебе несе, не можеш зупинитися».  

Утім, уже 1 листопада канал Russia Today показав черговий фільм із серії «Росія: XXI сторіччя», автором та ведучим якого є Красовський. 

17 липня цього року міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про запровадження нових санкцій у відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність. Серед тих, хто потрапив під санкції, був і Красовський.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4511
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду