detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.12.2023 11:47
Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли
Kyiv Post із посиланням на ГУР: Російського пропагандиста Антона Красовського отруїли
Джерела повідомили виданню, що його «стан продовжує погіршуватися».

Ексдиректора з мовлення російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського отруїли. Про це виданню Kyiv Post повідомили джерела в Головному управлінні розвідки Міноборони.

У своєму телеграм-каналі російський пропагандист 24 грудня ввечері повідомив про те, що стан його здоров'я різко погіршився і він опинився в лікарні.

На фото — Антон Красовський (джерело фото: телеграм-канал «Антон Вячеславович»)

«На початку тижня різко скрутило живіт, почало нудити, потім знепритомнів. Відвезли в клініку. Поступово приходжу до тями», — написав Красовський.

Джерела Kyiv Post зазначають, що його «стан продовжує погіршуватися», та додають, що «імовірно, останні повідомлення у мережі писав уже не сам пропагандист».

Зазначимо, що аналогічне повідомлення з посиланням на джерело в українській розвідці оприлюднило й видання «Українська правда».

«Погана людина робила погані речі, і от на Різдво йому стало зле», — сказало джерело, передає «УП».

Нагадаємо, у червні 2022-го слідчі Служби безпеки України повідомили Красовському про підозру за заклики до геноциду та оголосили про заочний суд. Його також внесли до санкційного списку ЄС. 

Ще в січні 2022 року пропагандист Красовський погрожував спалити українців на Хрещатику.

У жовтні під час інтерв’ю з російським письменником-фантастом Сергієм Лук’яненком він закликав убивати українських дітей. Ця репліка була пов’язана з розповіддю Лук’яненка, як у 1980 році на Закарпатті «російськомовні діти з російськими прізвищами розповідали, що Україна окупована москалями». На це Красовський сказав: «А прямо топити потрібно було таких дітей, прямо в тисині, там, де плине кача. Прямо топити, топити». 

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі держави світу заборонити мовлення Russia Today, назвавши висловлювання Красовського закликами до геноциду. 

Керівниця каналу — пропагандистка Маргарита Симоньян, відома своїми антиукраїнськими заявами, — спершу публічно засудила висловлювання Красовського, назвавши їх «дикими і огидними», і заявила, що співпраця з Красовським зупинена. Красовський «перепросив» усіх, «кому це здалося диким», і особисто Маргариту Симоньян, але у специфічний спосіб: «Мені справді ніяково, що я якось не побачив межі про дітей. Так буває: сидиш в ефірі й тебе несе, не можеш зупинитися».  

Утім, уже 1 листопада канал Russia Today показав черговий фільм із серії «Росія: XXI сторіччя», автором та ведучим якого є Красовський. 

17 липня цього року міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про запровадження нових санкцій у відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність. Серед тих, хто потрапив під санкції, був і Красовський.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY