ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи

ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи

29 Грудня 2023
5742
29 Грудня 2023
13:02

ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи

5742
Для цього російська пропаганда використовуватиме тему «чергових президентських виборів», дискредитуватиме процес мобілізації, сприятиме масштабному виїзду людей з України та влаштовуватиме розколи за регіональним принципом.
ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи
ГУР: Кремль готує чергову гібридну кампанію проти України — підірвати легітимність президента та посіяти регіональні розколи

У Кремлі запланували чергову гібридну кампанію проти України, мета якої — підірвати легітимність президента та загалом керівництва України серед країн, які начебто є союзниками й партнерами Росії, а заодно й серед українських громадян. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

У середині грудня 2023 року, за даними ГУР, у Москві відбулося засідання так званого інституту країн СНД, який перебуває під повним контролем адміністрації російського диктатора та фінансується  з бюджету держави-агресора. Темою зібрання стала війна проти України.

«Під час обговорення перспектив подальшого воєнного протистояння кремлівські так звані експерти дійшли висновку, ніби українське командування перейшло до позиційної оборони з метою зриву російського наступу взимку та навесні 2024 року, зміцнення оборонних ліній, посилення системи ППО,  накопичення боєприпасів та формування боєздатного резерву», — йдеться у повідомленні ГУР.

За оцінками росіян, реалізація таких намірів стане на заваді захопленню України силовими методами. Тож у Кремлі ухвалили рішення про неприпустимість припинення бойових дій та збереження Україною виходів до Чорного моря.

Також на московській зустрічі лунали заклики запустити нову потужну інформаційно-психологічну кампанію проти вищого військово-політичного керівництва України, використовуючи тему «чергових президентських виборів».

Мета кампанії — підірвати легітимність президента України та керівництва нашої держави серед країн, які начебто є союзниками і партнерами Росії, і — якщо вийде — серед українських громадян.

(ДОПОВНЕНО) Зокрема, як згодом доповнило Головне управління розвідки, росіяни планують дискредитувати процес мобілізації, сприяти масштабному виїзду людей з України та влаштовувати в Україні розколи за регіональним принципом.

Для цього вони пропонують такі наративи:

  • «Південний схід воює за інтереси бандерівців»;
  • «Галичина без сепаратистів вже давно би вступила в ЄС»;
  • «У Києві не мобілізують — всі гуляють і веселяться». 

«Однією з ключових проблем для терористичного режиму в Москві відзначено суспільний консенсус та стабільність України попри нібито появу внутрішньополітичних суперечностей», – пишуть у розвідці. 

Наближені до Кремля аналітики підготували нові пропозиції вищому військово-політичному керівництву держави-агресора Росії для продовження війни проти України у 2024 році.

«Водночас так звані кремлівські "аналітики" вважають, що всередині України не залишилося політичних сил, здатних змінити вектор розвитку держави, а кількість тих, хто колись був симпатиком "русского міра", катастрофічно впала», — зазначають у ГУР.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, як представник Головного управління розвідки прокоментував заяви від ГУР, що цього року українська армія зайде в окупований Крим. «Інформація — це також зброя», — сказав Андрій Юсов.

Також ми писали про повідомлення Головного управління розвідки щодо можливих інформаційних провокацій РФ, які міститимуть звинувачення України в буцімто продажу західної зброї для терористів ХАМАСу на регулярній основі.  

Читайте також:

Колаж: «Українське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5742
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серафіма
123 дн. тому
Злодій кричить тримайте злодія.Ось як це виглядає.Як би ви написали що рашка готує провокацію чи фейк проти Залужного,я б повірила.А з недовірою народу Умєров і Зєрмаки й самі гарно справляються.Як і ГУР. Чому ви вирішили що українці настільки тупі,що можна так грубо маніпулювати їх свідомістю?Тому що 73 % обрали клоуна у президенти країни у стані війни?Ну так це виправна ситуація.Сьогодні обрали завтра відправили за Януковощем.Хіба нам вперше чи в останнє?
Ігор
124 дн. тому
Легітимний корумпований юдей зараз на східну Україну завіз западенських нацистів облави влаштовувати на так званих ухилянтів. Юдейські нацисти опричники кадировці завжди знайдуть заробіток і вони затребувані. Западенських Львівських Тернопільських нацистів ще за спинами у загранотряди будуть ставити. Їм не звикати охоронцями концтаборів працювати і у в'язнів стріляти.
Igor
124 дн. тому
У раші нехера не получиться, ім ніхто уже невірить, а умеров, це незрозумілий козачок, і куда він поперся. не розуміючи нічого в армії
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду