МВС РФ оголосило в розшук журналістку Машу Гессен

МВС РФ оголосило в розшук журналістку Машу Гессен

8 Грудня 2023
1656
8 Грудня 2023
19:13

МВС РФ оголосило в розшук журналістку Машу Гессен

1656
Інформація про це з'явилась у базі відомства, звернуло увагу російське видання «Медиазона».
МВС РФ оголосило в розшук журналістку Машу Гессен
МВС РФ оголосило в розшук журналістку Машу Гессен

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило в розшук журналістку, письменницю, активістку ЛГБТ-руху Машу Гессен, що проживає у США. На це звернуло увагу російське видання «Медиазона», зафіксувавши появу відповідної інформації у базі відомства.

Втім, наразі невідомо, за якою саме статтею Карного кодексу РФ Гессен оголосили в розшук.

Наприкінці листопаду цього року «Дождь» повідомляв про те, що щодо Маші Гессен відкрито кримінальне провадження про поширення «фейків» про російську армію. Підставою для провадження нібито стало інтерв’ю Гессен журналісту Юрію Дудю, яке вийшло понад рік тому.

У цьому інтерв’ю, зокрема, обговорювалися злочини російських військовослужбовців у Бучі на Київщині. Гессен розповіла про те, що побачила під час свого відрядження в Україну, куди приїхала заради написання репортажу. Вона назвала версію російської влади про те, що «катування у Бучі — це інсценування», пропагандистською маячнею.

Маша Гессен  — російська та американська журналістка. Колишня директорка російської служби «Радіо Свобода». Письменниця, авторка понад десятка книг, серед яких монографія «Людина без обличчя: Неймовірний зліт Володимира Путіна» (2012). Її книга «Майбутнє — це історія. Як тоталітаризм знову завоював Росію» у 2017-му отримала Національну книжкову премію —  одну з найпрестижніших літературних відзнак у США. З 2014-го друкувалася в журналі The New Yorker, у 2017-му стала його штатною авторкою. Активістка ЛГБТ-руху, називає себе «небінарною особою».

Нагадаємо, раніше ми писали, що українську співачку Джамалу оголошено в розшук у Росії за кримінальною статтею.

Басманний суд Москви засудив ведучого ютуб-каналу Максима Каца до восьми років позбавлення волі за поширення «фейків» про російську армію. Приводом стало відео про вбивства жителів Бучі російськими військовими під час окупації українського міста.

Слідчий комітет Росії порушив справу проти колишньої редакторки «Известий в Украине» Яніни Соколовської за статтею про поширення фейків про російську армію.

Читайте також:

Фото: скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1656
Читайте також
07.09.2023 15:00
Наста Захаревич
для «Детектора медіа»
2 714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду