detector.media
07.12.2023 10:21
Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову
Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову
На місці події знайшли дві пістолетні гільзи, патрон та інші предмети.

Колишнього народного депутата України Іллю Киву, тіло якого знайшли в парковій зоні підмосковного готельного комплексу, вбили під час прогулянки. На його тілі виявили два кульових поранення — у груди та голову, поруч знайшли дві пістолетні гільзи. Про це повідомив Слідчий комітет Росії. 

«6 грудня Кива гуляв територією парку, що прилягає до котеджного селища, де невідомий зробив у нього кілька пострілів. Від отриманих поранень потерпілий помер на місці... На тілі загиблого виявлено два кульових вогнепальних поранення», — йдеться у повідомленні.

Російські слідчі та криміналісти провели огляд місця події, під час якого вилучили змиви, дві пістолетні гільзи, патрон та інші предмети. Також оглянули автомобіль Киви та готельний номер, у якому він проживав останні місяці.

У Слідкомі РФ розповіли також про те, що кримінальну справу за фактом вбивства і незаконного обігу зброї передали для подальшого розслідування у перше управління з розслідування особливо важливих справ ДСУ СК Росії в Московській області. 

Призначені судово-медична, молекулярно-генетична, фізико-хімічна, комплексна молекулярно-генетична та балістична судові експертизи.

Слідком зазначив, що тривають допити свідків, проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до ліквідації Киви.

Раніше повідомлялось про те, що у Підмосков’ї знайшли мертвим колаборанта Іллю Киву. Спершу про його загибель повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а згодом інформацію про ліквідацію держзрадника підтвердили в ГУР Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив: «Можемо підтвердити, що Кива — все. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму».

Ілля Кива — колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії «ОПЗЖ». У минулому член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, радник міністра внутрішніх справ (на той час — Арсена Авакова) та голова Соціалістичної партії України (2017–2019 роки). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правого сектору» (2014). Фігурант Реєстру зрадників. 

Ще у січні 2022 року Кива втік до Іспанії, а на початку масштабної агресії перебрався до Росії, де відвідував етери російський пропагандистів і повторював фейки про «один народ».

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. 

10 березня 2022 року Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід — тримання під вартою. У серпні 2023-го йому повідомили про підозру в пропаганді війни та насильницької зміни конституційного ладу. 

У листопаді 2023 року Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомив Личаківський районний суд Львова, який виніс вирок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY