Американський тижневик Time оголосив «Людиною року 2023» співачку Тейлор Свіфт

Американський тижневик Time оголосив «Людиною року 2023» співачку Тейлор Свіфт

6 Грудня 2023
1248
6 Грудня 2023
16:58

Американський тижневик Time оголосив «Людиною року 2023» співачку Тейлор Свіфт

1248
Володарка 12 нагород Grammy випередила інших претендентів на це звання, серед яких був і президент Росії Володимир Путін.
Американський тижневик Time оголосив «Людиною року 2023» співачку Тейлор Свіфт
Американський тижневик Time оголосив «Людиною року 2023» співачку Тейлор Свіфт

Американський журнал Time оголосив «Людиною року 2023» співачку Тейлор Свіфт, написало Суспільне з посиланням на повідомлення тижневика.

У своїй публікації Суспільне нагадує, що 33-річна Тейлор Свіфт встановила кілька рекордів завдяки своєму концертному шоу «The Eras Tour», яке зрештою дало їй змогу потрапити до списку мільярдерів. Журналісти зазначали, що далеко не кожному попартисту вдається досягнути таких результатів, і назвали співачку «головною героїнею світу» цього року.

Time присвятив Тейлор Свіфт велику статтю, в якій розповів не лише про її досягнення на сцені, а й про пристрасну любов до котів.

Напередодні журнал Time оголосив спортсмена року — ним став аргентинський футболіст Ліонель Мессі.

Time обирає людину, групу чи концепції, які найбільше вплинули на заголовки новин протягом року, починаючи з 1927-го. Кандидатурами попередніх років були, зокрема, президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс, Мартін Лютер Кінг-молодший, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, Папа Римський Франциск та активістка Грета Тунберг. 

Як повідомляв «Детектор медіа», цьогоріч до шортлісту ввійшло дев’ять претендентів, серед них — два лідери авторитарних режимів: російський диктатор Путін та очільник Китаю Сі Цзіньпін. До списку претендентів потрапила і лялька Барбі, що стала героїнею художньої стрічки Грети Гервіг. Зазначається, що третя повнометражна стрічка Гервіг став найкасовішим фільмом 2023 року, заробивши 1,4 млрд доларів, і спричинила «вибух рожевої моди, аксесуарів та інших товарів у магазинах у всьому світі». 

Постійний представник України при ООН Сергія Кислиця розкритикував такий вибір Time, згадавши, як редакція американського видання 2 січня 1939-го назвала «Людиною року» за попередній рік Адольфа Гітлера.

Нагадаємо, у березні цього року журнал Time до свого сторіччя опублікував добірку знакових обкладинок, до якої включив  грудневий номер про «дух України», а також березневу обкладинку «Стійкість України», присвячену українським дітям.

У вересні 2023 року до світового рейтингу «Time 100 Next» увійшли четверо українок.

У 2022 році до рейтингу «Time 100 Next» у категорії «Інноватори» ввійшов міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Упорядники рейтингу визнали внесок міністра у впровадження в Україні сучасних технологій, а також підкреслили його роль у протидії російській пропаганді.

Цьогоріч у червні перша леді України Олена Зеленська та лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук увійшли до сотні найвпливовіших людей планети 2023 року за версією журналу Time. Їх віднесли до категорії «Лідери», поряд із президентом США Джо Байденом, канцлером ФРН Олафом Шольцом, прем’єром Японії Фуміо Кішидою та журналістом The Wall Street Journal Еваном Гершковичем.

Зазначимо, що Володимир Зеленський став першим президентом України, чиє фото опублікували на міжнародній обкладинці американського журналу Time. На обкладинці номера від 16 грудня 2019 року про Зеленського написано: «Людина на роздоріжжі. Український президент Володимир Зеленський про те, як бути між Путіним і Трампом». Журнал Time також присвятив українському президенту центральну статтю випуску, автором якої був журналіст Саймон Шустер.

У березні 2022 року Time теж присвятив свою обкладинку Україні. На ній розмістили прапор України і слова Зеленського, які він виголосив під час промови в Європарламенті 1 березня: «Життя переможе смерть, а світ — темряву».

У квітні 2022 року журналіст Time Саймон Шустер провів два тижні в Офісі президента, де спілкувався із Зеленським та його оточенням. 

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Читайте також
01.11.2023 11:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду