До світового рейтингу «Time 100 Next» увійшли четверо українок

До світового рейтингу «Time 100 Next» увійшли четверо українок

13 Вересня 2023
1567
13 Вересня 2023
17:40

До світового рейтингу «Time 100 Next» увійшли четверо українок

1567
Серед сотні людей, які «формують майбутнє і визначають наступне покоління лідерів» за версією Time, — перша віцепрем'єрка — міністерка економіки Юлія Свириденко, виконавча директорка Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, нардепка та командирка батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич і гендиректорка компанії Regrow Ag Анастасія Волкова.
До світового рейтингу «Time 100 Next» увійшли четверо українок
До світового рейтингу «Time 100 Next» увійшли четверо українок

Журнал Time представив цьогорічний рейтинг ста людей, які «формують майбутнє і визначають наступне покоління лідерів». До переліку також потрапили четверо українок. Про це йдеться на сайті Time, передає «Укрінформ».

Рейтинг «Time 100 Next» 2023 року містить імена музикантів, медиків, урядовців, викривачів корупції та топменеджерів компаній. Переможців традиційно визначили у п’яти категоріях: «Лідери», «Адвокати», «Митці», «Феномени» та «Новатори».

До списку «Лідери» ввійшла перша віцепрем'єр-міністерка України — міністерка економіки Юлія Свириденко. Очільниця міністерства торгівлі США Джина Раймондо, яка й номінувала Свириденко, вважає її «символом стійкості українського народу».

«З такими молодими, розумними та рішучими лідерами на чолі післявоєнне майбутнє України видається яскравішим, ніж будь-коли», — написала Раймондо.

У категорії «Адвокати» Time відзначив виконавчу директорку Центру протидії корупції Дар'ю Каленюк, яку номінував колишній виконавчий директор міжнародної організації Human Rights Watch Кеннет Рот.

«Каленюк висвітлює російські воєнні злочини, докладно описуючи особисті наслідки для окремих українців. І вона викриває олігархів і компанії, які наживаються, вливаючи гроші в російську військову машину», — зазначив Рот.

У цій же категорії номінована нардепка від «Євросолідарності» та командирка добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич

Гендиректорка компанії Regrow Ag, що надає технологічні послуги аграрному бізнесу у світі, Анастасія Волкова відзначена в номінації «Новатори».

Нагадаємо, у 2022 році до рейтингу «Time 100 Next» в категорії «інноватори» ввійшов міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Упорядники рейтингу визнали внесок міністра у впровадженні в Україні сучасних технологій, а також підкреслили його роль в протидії російській пропаганді.

У червні цього року ми також писали про те, що дружина Президента України Олена Зеленська та лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук увійшли до сотні найвпливовіших людей планети 2023 року за версією журналу Time. Їх віднесли до категорії «Лідери», поряд із Президентом США Джо Байденом, канцлером ФРН Олафом Шольцом, прем’єром Японії Фуміо Кішидою та журналістом The Wall Street Journal Еваном Гершковичем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1567
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду