«Субʼєктивна думка конкретного журналіста»: Подоляк прокоментував статтю про Зеленського в журналі Time

«Субʼєктивна думка конкретного журналіста»: Подоляк прокоментував статтю про Зеленського в журналі Time

31 Жовтня 2023
1003
31 Жовтня 2023
12:44

«Субʼєктивна думка конкретного журналіста»: Подоляк прокоментував статтю про Зеленського в журналі Time

1003
У статті автор розмірковує про персональне ставлення Зеленського до ходу війни, про мобілізацію, контрнаступ та корупцію тощо. Зокрема, він посилається на слова деяких неназваних осіб з Офісу президента.
«Субʼєктивна думка конкретного журналіста»: Подоляк прокоментував статтю про Зеленського в журналі Time
«Субʼєктивна думка конкретного журналіста»: Подоляк прокоментував статтю про Зеленського в журналі Time

В Офісі Президента України вважають матеріал Саймона Шустера в американському виданні Time, який спричинив бурхливе обговорення в Україні, «суб’єктивною точкою зору конкретного журналіста». Про це в ефірі «Радіо Свобода» 31 жовтня заявив радник голови Офісу Михайло Подоляк.

«Не забуваймо, що це суб’єктивна точка зору конкретного журналіста, який має своє бачення того, що відбувається.

Друге, я зовсім не розумію, що таке анонімні джерела постійно. Тому що коли я з кимось розмовляю від імені Офісу президента, то я обов’язково кажу, що це я говорю... Подекуди ці анонімні джерела — це люди, які не мають доступу до певної інформації, але які десь там поряд перебувають і вони хочуть збільшити свою вагу і свої бачення видають за аксіоматичні знання», — відзначив Подоляк.

За його словами, він не вважає, що в українській владі «є якась розлюченість чи ми вважаємо наших партнерів зрадниками».

«Є об’єктивні речі, про які треба говорити. Ми про них вже, до речі, говорили неодноразово… Треба все ж таки збільшити швидкість постачання Україні тієї чи іншої техніки. Чи більше докладатись, скажімо, до того, щоб Україна мала всі ресурси для справедливої фіналізації цієї війни. Отут є трошки нерозуміння, чому повільно ми це робимо», — додав Подоляк.

Нагадаємо, 30 жовтня американський журнал Time опублікував передовий матеріал авторства Саймона Шустера «Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я. Самотня боротьба Володимира Зеленського» та фото українського президента на обкладинці.

Як передає «Радіо Свобода», у статті автор аналізує ситуацію і перспективи для України, розмірковує про персональне ставлення Зеленського до ходу і розв’язки війни, про мобілізацію та контрнаступ, допомогу від партнерів, cтан енергосистеми, корупцію тощо. Зокрема, він використовує заяви Володимира Зеленського, озвучені після візиту до США у вересні, а також слова деяких неназваних осіб з Офісу президента.

Наприклад, один з анонімних співрозмовників Шустера «з оточення Зеленського» сказав, що Президент України «обманює себе». «У нас немає варіантів. Ми не виграємо. Але спробуйте йому це сказати», — наводить журналіст анонімну думку.

Крім того, у матеріалі є припущення, що в Україні можуть звільнити щонайменше одного міністра, а також генерала, який «відповідає за контрнаступ», через буцімто «повільний прогрес України на фронті». Ані Офіс президента, ні Міністерство оборони чи Генштаб ЗСУ наразі цього не коментували.

Саймон Шустер — уродженець Москви, більше 15 років працював у Росії та Україні, роблячи репортажі з обох країн. Він живе в Нью-Йорку, але зараз багато часу проводить у Києві.

У квітні 2022 року він провів два тижні в Офісі президента, де спілкувався із Зеленським та його оточенням. Після цього написав статтю для травневого випуску Time, а фото Зеленського з’явилось на обкладинці.

У червні 2022 року повідомлялося, що Саймон Шустер планує випустити книгу про Володимира Зеленського. Вона планується на 2023 рік і матиме назву «Коли світ спостерігає: Володимир Зеленський і війна в Україні».

У 2019 році Володимир Зеленський став першим президентом України, чиє фото опублікували на міжнародній обкладинці американського журналу Time. Центральну статтю випуску також присвятили Зеленському, її автором також був Саймон Шустер.

Фото: Офіс президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1003
Читайте також
01.11.2023 11:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 341
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
180 дн. тому
Цікаво спостерігати як вся свора з Офісу Притона починає відбілювати свого корумпованого божевільного ватажка. Вже всім зрозуміло своє покликання він виконає і знищить Україну на радість Путіну. Гітлер теж єдиний вірив коли навколо нього ніхто не вірив. Результат відомий.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду