«Світ навиворіт. Україна»: стартує тревел-проєкт Дмитра Комарова, присвячений рідній країні

«Світ навиворіт. Україна»: стартує тревел-проєкт Дмитра Комарова, присвячений рідній країні

16 Листопада 2023
1649
16 Листопада 2023
16:19

«Світ навиворіт. Україна»: стартує тревел-проєкт Дмитра Комарова, присвячений рідній країні

1649
Прем'єрний випуск програми покажуть на телеканалі «1+1 Україна» 17 листопада.
«Світ навиворіт. Україна»: стартує тревел-проєкт Дмитра Комарова, присвячений рідній країні
«Світ навиворіт. Україна»: стартує тревел-проєкт Дмитра Комарова, присвячений рідній країні

У п’ятницю, 17 листопада, о 20:30 на телеканалі «1+1 Україна» відбудеться прем'єра дослідницького проєкту українського ведучого Дмитра Комарова «Світ навиворіт. Україна». Про це «Детектор медіа» дізнався з пресрелізу каналу.

Показавши у своїй програмі «Світ навиворіт» десятки країн на різних континентах, журналіст вперше презентує свій авторський погляд на Україну. Він розповість дивовижні історії простих українців та здивує глядачів цікавими відкриттями про рідну країну.

«У потоці новин ми не завжди усвідомлюємо, що стоїть за простими речами і відомими подіями, не встигаємо заглибитись і дізнатись більше. Можемо не уявляти, що відбувається в сусідній області, місті, селі. Та часто найцікавіше не лежить на поверхні. Наш стиль незмінний — ми показуємо “виворіт”, неочевидні теми, те, що часто приховане від очей, поринаємо в самісінький епіцентр подій і показуємо життя зсередини», — розповів Дмитро Комаров. 

У прем’єрному випуску команда проєкту вирушить на пошуки справжніх скарбів та разом з археологами дістане з дна Дніпра унікальний історичний артефакт, якому більше трьохсот років. Вперше за історію «Світу навиворіт» Дмитро Комаров візьме участь в археологічних розкопках та покаже, як відбувається процес консервації цінних пам’яток.

«Ще півтора року тому ми знімали пошуки скарбів у Колумбії. Але в Україні трапляються не менш цікаві знахідки. Незважаючи на воєнний час, українські науковці роблять все можливе, щоб віднайти та зберегти втрачені артефакти», — каже журналіст.

Ця археологічна експедиція відбулася під час поїздки Дмитра в райони Херсонщини, підтоплені після підриву російськими військами Каховської ГЕС. Там команда стала не просто очевидцями, а учасниками рятувальної операції.

«Ми випадково стали частиною процесу порятунку місцевих жителів і тварин. Цей день у Херсоні був для мене про любов. Про те, що українці, попри трагедію світового масштабу, не втрачають людяності та оптимізму. Тоді я залишив Херсон, сповнений гордості за людей», — згадує Дмитро Комаров, який разом з волонтерами допомагав вивозити людей із затоплених районів міста і доставляти продукти.

Про все це та про скарби, що зберігаються на дні Дніпра, — у першому випуску «Світ навиворіт. Україна» на каналі «1+1 Україна» 17 листопада о 20:30.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що росіяни вкрали інтерв’ю журналіста «1+1» Дмитра Комарова з очільником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим і на основі цього матеріалу створили пропагандистські відеоролики, які поширили російські телеграм-канали.

Також ми писали про те, що наприкінці вересня на каналі «1+1 Україна» стартував новий документальний проєкт журналіста Дмитра Комарова «Рік. Харківщина» з циклу «Рік». Він присвячений річниці Слобожанського контрнаступу, результатом якого стала деокупація Харківської області.

Фото: канал «1+1 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1649
Читайте також
16.12.2023 10:00
Марія Спалєк
«Детектор медіа»
1 585
31.10.2023 09:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
6 804
02.03.2023 09:00
Юрій Макаров
для «Детектора медіа»
6 753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду