Канал українського іномовлення «FreeДом» розширює присутність у країнах Балтії

Канал українського іномовлення «FreeДом» розширює присутність у країнах Балтії

10 Листопада 2023
2205
10 Листопада 2023
22:04

Канал українського іномовлення «FreeДом» розширює присутність у країнах Балтії

2205
Мовлення українського телеканалу розраховане, насамперед, на ті групі населення, які звикли споживати контент російською мовою і тому особливо вразливі до російської пропаганди.
Канал українського іномовлення «FreeДом» розширює присутність у країнах Балтії
Канал українського іномовлення «FreeДом» розширює присутність у країнах Балтії

Телеканал «FreeДом», який входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» та орієнтований на російськомовних глядачів за межами України, став доступний абонентам найбільшого потокового сервісу в країнах Балтії — Go3. Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі каналу.

ОТТ-платформа Go3 входить до складу провідної медіагрупи Балтії TV3 Group і надає послуги понад 300 тисячам абонентів у Литві, Латвії та Естонії.

«Нещодавно “FreeДом” включив один з найбільших провайдерів програмної послуги “Altibox AS”, який обслуговує абонентів у Норвегії та Данії. Тепер ми розпочали співпрацю з однією з найбільших медіагруп Балтії. Таке розширення мережі дистрибуції “FreeДом” говорить про те, що запит на інформацію про події в Україні серед російськомовної аудиторії за кордоном залишається високим, і наша задача в тому, щоб цей запит задовольняв саме український мовник з проукраїнською позицією. Безперечно, підтримка України країнами Балтії одна найвищих, але й тут російська пропаганда просуває свої наративи. Ми неодноразово чули відгуки як від звичайних громадян, так і від політиків та експертів з цих країн про те, що інформація російською мовою, отримана не лише від російських джерел, змінювала на користь України сприйняття нашої війни серед тих груп населення, які звикли споживати контент російською мовою, і тому були особливо вразливими до російської пропаганди. Присутність на платформі Go3 дозволить українському іномовленню ще більш ефективно охоплювати нашу цільову аудиторію та виконувати свої задачі»,  — коментує генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якого входить телеканал «FreeДом», Юлія Островська.

Загалом, канал українського іномовлення «FreeДом» присутній у понад 700 кабельних, DTH-, IPTV-мережах світу, на понад 10 ОТТ-платформах та мовить через шість супутників, які покривають усю Європу, європейську частину Росії, Середню Азію, Північну Африку, Близький Схід.

За межами України «FreeДом» доступний через супутник, у кабельних, DTH-, IPTV-мережах та на ОТТ-платформах. Також «FreeДом» можна дивитись по всьому світу на диджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та українських медіагруп-партнерів каналу: «1+1 media», Starlight Media, Inter Media Group.

Фото: пресслужба каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду