Агенція «Або» запустила журнал НьюЙоркер.City про життя прифронтового Нью-Йоркa

Агенція «Або» запустила журнал НьюЙоркер.City про життя прифронтового Нью-Йоркa

6 Жовтня 2021
3346

Агенція «Або» запустила журнал НьюЙоркер.City про життя прифронтового Нью-Йоркa

3346
Періодично Нью-Йорк відвідуватимуть відомі журналісти, які готуватимуть звідти матеріали для власних медіа та сайту НьюЙоркер.City.
Агенція «Або» запустила журнал НьюЙоркер.City про життя прифронтового Нью-Йоркa
Агенція «Або» запустила журнал НьюЙоркер.City про життя прифронтового Нью-Йоркa

Агенція медійного росту «Або» запустила онлайн-журнал НьюЙоркер.City про життя та зміни прифронтового селища Нью-Йорк, розташованого поблизу окупованої Горлівки.

НьюЙоркер.City має шість розділів і розповідатиме, зокрема, історії місцевих мешканців, новини про життя селища, а також фіксуватиме зміни прифронтового Нью-Йорка. Ресурс матиме простий функціонал, невелику кількість контенту, його роботу забезпечуватимуть декілька редакторів. 

Зокрема, у медіа працюють троє місцевих жительок – Надія Гордіюк, Валерія Панасенко та Крістіна Шевченко. Всі вони є відомими місцевими активістками, які допомогли повернути селищу Новгородське його історичну назву Нью-Йорк, втрачену у 1951 році.

Координатор НьюЙоркер.City від агенції «Або» Ольга Омельянчук зауважила, що авторки поєднують роботу над сайтом з іншою зайнятістю, але цілком зможуть оновлювати сайт одним-двома матеріалами на день.

«Ми допомагатимемо з плануванням, фактчеком, пошуком тем та промоцією сайту», – каже Омельянчук.

Співзасновниця агенції «Або» Лєра Лауда вважає, що наявність такого ресурсу є важливим фактором для людей, які живуть на лінії розмежування.

«Він там має бути як символ підтримки місцевих жителів, які беруться за розбудову свого селища... Він має стати частиною бренду селища, його нового обличчя, яке починає формуватися зусиллями небайдужих людей… Невеликі селища часто знаходяться в інформаційній пустелі. Ми готові знаходити у таких громадах активних жителів, навчати їх роботі з контентом і надавати сайти на платформі The City на умовах франшизи: зі стартовим внеском в 15 тисяч гривень і щомісячним платежем у 1000 гривень», – вважає Лауда.

Раз на кілька місяців агенція «Або» відправлятиме у відрядження в Нью-Йорк відомих журналістів, які готуватимуть звідти матеріали для власних медіа та сайту НьюЙоркер.City. Першою селище відвідали співзасновниця видання «Заборона» Катерина Сєргацкова та фотограф Іван Чернічкін.

НьюЙоркер.City запустили за підтримки грантової програми DG-East, яка працює на сході України. Протягом року команда агенції має допомоги редакції знайти стабільне фінансування з інших джерел. 

Також сайт планує запустити сервіс для краудфандингу. Подібна опція вже працює на одному із сайтів мережі Конотоп.City.

Загалом, громадська організація та креативна агенція «Або» наразі розвиває на власній платформі The City 50 онлайн-медіа з різних регіонів.

У 2018 році Агенція «Або» запустила онлайн-журнал про життя на сході України. «Свои.City», а у 2019 році «Або» запустила інтернет-видання про відпочинок і життя в приморських містечках і селах України – «О, Море.Сity».

Графіка: НьюЙоркер.City

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3346
Читайте також
14.05.2019 13:30
Вікторія Матевощук
для «Детектора медіа»
5 787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду