В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»

В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»

28 Листопада 2019
2142
28 Листопада 2019
15:18

В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»

2142
Агенція розвитку локальних медіа «Або» запустила інтернет-видання про відпочинок і життя в приморських містечках і селах України – «О, Море.Сity».
В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»
В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»

Про це повідомляє агенція.

Цільова аудиторія нового медіа – «усі, хто їздять відпочивати на море, і ті, хто поки мають упередження до українських курортів».

«Коли шукаєш щось про курортні міста, натрапляєш на рекламу з яскравими описами неперевершених краєвидів та кришталево чистої води. Приїздиш туди і бачиш дещо іншу картину. Ми ж будемо показувати Південь справжнім, колоритним, і, так, часто — не ідеальним. Вишукувати круті, але маловідомі місця. Показувати вдалі приклади туристичних сервісів і ті, яким ще далеко до клієнтоорієнтованості. Одна із цілей — поступово розворушувати місцевий бізнес і популяризувати відпочинок на Півдні», – розповів керівник проєкту і ментор Агенції розвитку локальних медіа «Або» Євгеній Фролов.

До кінця року на сайті планують опублікувати 150 матеріалів, до створення яких залучені близько 40 авторів.  Окрім контентної частини, сайт міститиме сервіси з пошуку житла, розваг та маршрутів. Технічна команда готує його до запуску в січні-лютому. Сервіси, низка платних опцій для розміщення в каталозі та рекламних пакетів ляжуть в основу монетизації проєкту.

«Ми не випадково запускаємо сайт про море взимку. Робимо велику ставку на пошуковий трафік, дуже заморочуємося із SEO-оптимізацією. Щоб сайт до початку туристичного сезону набрав вагу і міг з часом конкурувати за перші позиції в пошуку, потрібно щонайменше півроку», — додає пан Фролов. 

Головною редакторкою сайта стала Альона Вишницька, випускниця школи журналістики УКУ, авторка низки ЗМІ, а саме: The Ukrainians, «Лівий берег», Reporters, Medialab, MC.Today, «Українська правда», «Фокус», «Громадське».

Вона також очолювала літню експедицію українським узбережжям, яка передувала запуску сайта: «Протягом липня-серпня дві команди журналісток і фотографок рухалися назустріч одна одній узбережжям Одеської, Миколаївської, Херськонської та Запорізької областей. Вони відвідали 20 населених пунктів. Щодня публікували світлини, відео та короткі тексти на сторінках проекту в Facebook та Instagram. Загалом команди зібрали матеріали для 40 текстів та 16 путівників містами і селищами узбережжя (приміром, ось путівник Бердянськом, а цей – селищем Приморське)».

Редакція «О,Море.Сity» шукає місцевих журналістів-фрілансерів – з туристичних міст Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Донецької областей. Автори можуть писати на Facebook-сторінку інтернет-видання або його головній редакторці Альоні Вишницькій.

«О, Море.Сity» — друге нішеве інтернет-видання, яке заснувала агенція «Або». Першим став онлайн-журнал про життя на сході України Свои.Сity, який запустили восени 2018-го. За рік він вийшов на середню місячну аудиторію в 70-80 тисяч унікальних користувачів. Обидва медіа запущені за підтримки проекту UCBI II (USAID). Також агенція за два роки запустила 40 локальних медіа у середніх та малих містах України під брендом The City. 

Нагадаємо, 13 вересні 2019 року Україні запустили нове медіа «Контур», яке писатиме про культуру, філософію і мистецтво.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду