Евакуація з Києва, міст в Ірпені, пологовий у Маріуполі: до топ-100 фотографій 2022 року від Time потрапили 22 світлини з України (ФОТО)

Евакуація з Києва, міст в Ірпені, пологовий у Маріуполі: до топ-100 фотографій 2022 року від Time потрапили 22 світлини з України (ФОТО)

24 Листопада 2022
4771
24 Листопада 2022
16:57

Евакуація з Києва, міст в Ірпені, пологовий у Маріуполі: до топ-100 фотографій 2022 року від Time потрапили 22 світлини з України (ФОТО)

4771
Серед них 7 фотографій українських авторів.
Евакуація з Києва, міст в Ірпені, пологовий у Маріуполі: до топ-100 фотографій 2022 року від Time потрапили 22 світлини з України (ФОТО)
Евакуація з Києва, міст в Ірпені, пологовий у Маріуполі: до топ-100 фотографій 2022 року від Time потрапили 22 світлини з України (ФОТО)

Журнал Time оприлюднив свою підбірку 100 найкращих фотографій 2022 року. До колекції увійшли 22 фотографії, які зображають війну в Україні.

Серед них 7 фотографій українських авторів, зокрема по дві знимки Євгена Малолєтки та Максима Дондюка, по одній – Єфрема Лукацького, Костянтина Ліберова та Сергія Нужненка.

До збірки потрапило зокрема знамените фото людей під мостом в Ірпені, фото вагітної жінки у знищеному пологовому в Маріуполі та фото розбомбленого зерносховища з догоряючим збіжжям.

Детектор медіа вибрав усі фотографії, що стосуються України:

«Джордж Кебурія прощається зі своєю дружиною Маєю та дітьми, коли вони сідають у потяг до Львова на вокзалі в Одесі, 5 березня.»

Салван Джорджс —The Washington Post/Getty Images

 

«Українці збираються під зруйнованим мостом, намагаючись втекти, перетинаючи річку Ірпінь на околицях Києва, 5 березня»

Еміліо Морнатті—AP

 

«Курсанти відпрацьовують надзвичайну ситуацію під час уроку в бомбосховищі в перший день навчання в кадетському ліцеї в Києві, Україна, 1 вересня»

Єфрем Лукацький—AP

 

«Поле, вкрите воронками від обстрілів, поблизу Ізюма, Харківська область, Україна, 13 вересня»

Костянтин Ліберов—AP

 

«Жертва мінометного обстрілу в Бучі лежить на кухні 6 квітня»

Максим Дондюк

 

«Сергій, батько підлітка Іллі, плаче над мертвим тілом свого сина, яке лежить на ношах у пологовому будинку, переобладнаному під медичне відділення в Маріуполі 2 березня. Ілля був смертельно поранений у середу під час гри у футбол у Маріуполі, коли почався обстріл під час російського вторгнення. Україна. Вибухівка впала на футбольне поле біля школи в приазовському місті»

Євген Малолєтка—AP

 

«4 серпня на суді в Чернігові засуджений до 10 років колонії російський військовий Михайло Куліков, якого визнали винним у обстрілі з танка багатоповерхового будинку в перші дні війни в Україні. Це другий російський військовий, засуджений в Україні з початку вторгнення»

Станіслав Крупар—laif/Redux

«Діти граються на знищеній російській військовій техніці перед Свято-Михайлівським монастирем у Києві, Україна, 12 червня»

Фабіан Ріттер — колектив DOCKS

 

«Цивільні сидять на борту евакуаційного поїзда в Покровську, Україна, 28 вересня»

Ніколь Танґ—The New York Times/Redux

 

«Розбомблений зерновий бункер із все ще палаючим зерном у Засіллі, Україна, 16 липня»

Войцех Ґжедзінський — The Washington Post/Getty Images

 

«Українські військові доглядають за групою мирних жителів, зокрема Тетяною Перебийніс та двома її дітьми, які були смертельно поранені російським мінометним снарядом під час евакуації з Ірпіня, Україна, 6 березня. Також загинув волонтер, який допомагав родині»

Лінсі Аддаріо—Getty Images

«Волонтери бібліотеки в центрі Львова, Україна, плетуть маскувальні сітки, щоб відправити їх солдатам на передову 7 березня»

Наталі Кейссар для TIME

 

«Співробітники МНС і волонтери виносять поранену вагітну жінку з постраждалого внаслідок обстрілів пологового будинку в Маріуполі, Україна, 9 березня. Дитина народилася мертвою. Через півгодини померла і мати»

Євген Малолєтка—AP

 

«Ферма у Вільхівці, Україна, втратила 80 корів і 30 свиней протягом двох місяців російської артилерії та окупації»

Керол Ґузі—ZUMA

 

«Кияни залишають місто після переднаступальних ракетних ударів збройних сил Росії та Білорусі по Києву 24 лютого»

П'єр Кром — Getty Images

 

«Члени Сил територіальної оборони, які охороняють великий блокпост, ненадовго зіграли в шашки з коктейлями Молотова, на східній околиці Києва, Україна, 5 березня. Через нічну комендантську годину проїжджає мало транспортних засобів, тому учасники територіальної оборони можуть мати хвилину тиші, залишаючись у стані підвищеної готовності до будь-якої підозрілої діяльності»

Ніколь Танґ для Harper’s Magazine

 

«Цивільні волонтери отримують зброю під час загальнонаціональної кампанії вербування, реєстрації та призову на військову службу проти Росії у Фастові, Україна, 25 лютого»

Бендан Гоффман — The New York Times/Redux

 

«Український військовий допомагає Юлії Павлюк та її дочці Еммі евакуюватися з київського передмістя Ірпінь, Україна, яке російські війська намагалися захопити під час оточення столиці 5 березня»

Максим Дондюк

 

«Тіла солдатів видно у військовій машині на дорозі в місті Буча, неподалік від столиці України Києва, 1 березня»

Сергій Нужненко—AP

 

«Сім'я українського військового Івана Липського сумує біля його труни під час військової служби 5 українських солдатів в Одесі, Україна, 29 березня. Липський загинув 18 березня під час російського авіаудару по 36-й бригаді морської піхоти України, який вбив понад 40 українських воїнів у Миколаєві»

Салван Джорджс—The Washington Post/Getty Images

 

«Жінка з дитиною визирають у вікно автобуса, коли вони виїжджають із Сєвєродонецька, Луганська область, Україна, 24 лютого»

Вадим Ґірда—AP

 

«Випускники школи танцюють біля мішків з піском, які захищаючи фасад Оперного театру, 15 червня»

Летиція Ванкон—The New York Times/Redux

Нагадаємо, український фотограф Євген Малолєтка, дві роботи якого увійшли до топ-100, вже отримав цього року низку нагород. 

Зокрема, Мстислав Чернов та Євген Малолєтка стали лауреатами премії Deutsche Welle «За свободу слова». Також вони отримали Премію імені Георгія Гонгадзе 2022 року та стали лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ). 

Крім того, Чернов і Малолєтка отримали за репортажі з Маріуполя премію Elijah Parish Lovejoy Award за сміливість у журналістиці, а також премію Bayeux Calvados-Normandy Award.

Фото: Time

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4771
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду