У Молдові заблокували 31 інтернет-портал. Більшістю з них керують з Росії

У Молдові заблокували 31 інтернет-портал. Більшістю з них керують з Росії

30 Жовтня 2023
1109
30 Жовтня 2023
15:16

У Молдові заблокували 31 інтернет-портал. Більшістю з них керують з Росії

1109
У Службі інформації та безпеки країни вважають, що діяльність цих медіа «в сукупності з усім гібридним арсеналом Росії спрямовані проти Молдови».
У Молдові заблокували 31 інтернет-портал. Більшістю з них керують з Росії
У Молдові заблокували 31 інтернет-портал. Більшістю з них керують з Росії

Служба інформації та безпеки (СІБ) Молдови підписала указ про блокування на території країни 31 інтернет-порталу, причому керування 21 з них здійснюється безпосередньо із Росії. Про це заявив голова СІБ Александру Мустяца на пресбрифінгу, передає «Укрінформ» із посиланням на NewsMaker

«Очевидно, що у національному медіапросторі можна поставити знак рівняння між злочинною групою Плахотнюка та злочинною групою Шора (проросійські олігархи-втікачі — ред.). Їхні дії в сукупності з усім гібридним арсеналом Росії спрямовані проти Молдови. Сьогоднішнім рішенням Нацкомісії щодо НС держава захищає наш інформаційний простір», — сказав очільник СІБ. 

Раніше Мустяца говорив про блокування у Молдові 22 російські інтернет-порталів.

Нагадаємо, в грудні 2022 року Комісія з надзвичайних ситуацій уряду Молдови призупинила дію ліцензій шести телеканалів з метою «захисту національного інформаційного простору та запобігання ризику дезінформації»: TV6, Orhei TV, Primul in Moldova, Accent TV, NTV Moldova і RTR Moldova. 

У березні 2023 року у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 13 вересня з Молдови депортували керівника російського пропагандистського агентства Sputnik Moldova Віталія Денисова, заборонивши йому в’їзд у країну на 10 років. Як з’ясував The Insider, Денисов, імовірно, є кадровим офіцером 72-го центру спеціальної служби ГРУ Росії, який займається збором інформації із закордонних резидентур російської розвідки та поширює інформаційні фейки на закордонну аудиторію.

У липні 2023 року уряд Молдови схвалив створення Центру стратегічних комунікацій та протидії дезінформації «Патріот».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1109
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду