Уряд Молдови схвалив створення Центру з протидії дезінформації

Уряд Молдови схвалив створення Центру з протидії дезінформації

14 Липня 2023
584
14 Липня 2023
15:12

Уряд Молдови схвалив створення Центру з протидії дезінформації

584
Центр матиме місію консолідувати та покращити міжвідомчі зусилля у боротьбі з дезінформацією, маніпуляцією та скоординованим поширенням наративів, які становлять загрозу національній безпеці та інтересам.
Уряд Молдови схвалив створення Центру з протидії дезінформації
Уряд Молдови схвалив створення Центру з протидії дезінформації

Уряд Молдови схвалив створення Центру стратегічних комунікацій та протидії дезінформації «Патріот», повідомляє видання Point.

В уряді вважають, що створення такого центру є необхідним для зниження впливу шкідливої інформації на процеси ухвалення рішень у країні.

Центр матиме місію консолідувати та покращити міжвідомчі зусилля у боротьбі з дезінформацією, маніпулюванням інформацією та скоординованим поширенням повідомлень, наративів, незалежно від їхнього походження, які становлять небезпеку або можуть завдати шкоди національній безпеці та інтересам.

«Тривалий час ми ігнорували пропаганду та дезінформацію. Зараз ми виявили, що все стає абсолютно спотвореним, і люди вважають, що війна виправдана, агресія виправдана, що розпалювання міжетнічної ворожнечі — це нормально. Ось до чого ми прийшли», — заявив прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан під час засідання уряду.

Нагадаємо, у травні президентка Молдови Мая Санду запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації і пропаганді, зокрема російській.

У березні у Молдові заблокували п’ять сайтів російського пропагандистського медіа Sputnik. 

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий у березні заявив в інтерв'ю AFP, що Росія веде гібридну війну проти країни з метою повалення державної влади, однак Молдові не загрожує «безпосередня воєнна небезпека».

Фото: point.md

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
584
Читайте також
11.12.2023 16:40
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду