Кінофестиваль «Молодість» відкривається та повертається до свого повного формату

Кінофестиваль «Молодість» відкривається та повертається до свого повного формату

20 Жовтня 2023
599
20 Жовтня 2023
16:20

Кінофестиваль «Молодість» відкривається та повертається до свого повного формату

599
Цьогоріч будуть поновлені всі конкурсні покази та відбудуться численні події позаконкурсної програми.
Кінофестиваль «Молодість» відкривається та повертається до свого повного формату
Кінофестиваль «Молодість» відкривається та повертається до свого повного формату

В суботу, 21 жовтня, у культурному центрі «Кластер “Краків”» відбудеться церемонія відкриття 52-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Цьогоріч фестиваль повертається до свого повного формату — з усіма конкурсними показами: міжнародним конкурсом, національним конкурсом, документальним конкурсом, Molodist Teen Screen (покази дитячого конкурсу Teen Screen відбуватимуться в кінотеатрі «Краків») та насиченою позаконкурсною програмою. Ознайомитись із програмою та розкладом «Молодості» можна тут.  

Церемонію відкриття фестивалю вестимуть «обличчя» телеканалу «1+1» — Тімур Мірошниченко та Валентина Хамайко. А «1+1 media» виступить генеральним інформаційним партнером події.

Фільмом-відкриттям «Молодості» стане італійська стрічка 1968 року «Ромео і Джульєтта» режисера Франко Дзефіреллі. Цьогоріч виповнюється 100 років із його дня народження. Церемонію також відвідає надзвичайний та повноважний посол Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хаґу

Кадр з фільму  «Ромео і Джульєтта»

Центром цьогорічного кінофестивалю «Молодість», який триватиме до 29 жовтня, стане кінотеатр «Жовтень». 

Раніше «Молодість» уже оголошувала склад журі. Тож нагадаємо, що міжнародний конкурс оцінюватимуть: 

  • кастинг-директорка Алла Самойленко (Україна); 
  • оператор-постановник Томас Стоковскі (Німеччина); 
  • продюсерка Вікторія Хоменко (Україна);
  • продюсерка й акторка Романна Лобач (Греція);
  • культурний менеджер Камен Балканскі (Болгарія, голова журі).

До складу журі документального конкурсу ввійшли оператор-постановник В’ячеслав Цвєтков (Україна),  режисер-оператор документального кіно Дмитро Тяжлов (Україна) та режисерка документального кіно, телепродюсерка, акторка Барбара Купісті (Італія). 

Національний короткометражний конкурс оцінюватимуть культурний менеджер Раду Стикля (Португалія), митець та куратор, лауреат минулорічної «Молодості» Клеменс Пул (США) та режисерка, мисткиня і теж колишня переможниця нацконкурсу Аліна Панасенко (Україна). 

До дитячого журі ввійшли школярі та школярки київських шкіл у віці 10–14 років. 

26 жовтня 2023 року в межах кінофестивалю «Молодість» відбудеться воркшоп про особливості створення формату скринлайф. Проведе його команда AMO Pictures, чий фільм «Лишайся онлайн» покажуть у міжнародній повнометражній конкурсній програмі фестивалю. 

Воркшоп розпочнеться одразу після сеансу, де глядачам розкажуть про етапи створення фільму. Режисерка-постановниця Єва Стрєльнікова розповість, у чому головна відмінність скринлайфу від класичного кіно. Скринлайф-супервайзерка Маша Перегонцева відкриє секрети створення світу ноутбука. Режисер монтажу і технічний директор Віктор Гринчук розкаже про особливості роботи в цьому жанрі, а голова VFX департаменту та VFX-artist Антон Винник продемонструє на прикладах, як було і як стало. 

Безкоштовно потрапити на воркшоп зможуть власники квитків на фільм та власники абонементів. Локація: вул. Володимирська, 5-Б, Ukrainian-Danish Youth House. 

Кадр з фільму «Лишайся онлайн»

Фільмом-закриттям цьогорічного кінофестивалю «Молодість» стане стрічка польського режисера Яна Кідава-Блонського «Секрет Розочки» (оригінальна назва «Rózyczka 2»). Фільм розповідає історію успішної депутатки Європарламенту й доньки відомого письменника Йоанни Варчевської. Режисер, сценарист і продюсер фільму Ян Кідава-Блонський — володар «Золотого лева», якого він отримав на 35-му кінофестивалі в Ґдині за фільм «Розочка» («Rózyczka»).

Кадр з фільму «Секрет Розочки»

Фестиваль відбудеться за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, Стабілізаційного фонду культури та освіти Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut, Посольства США в Україні, Посольства Італії в Україні, Італійського інституту культури в Україні, Посольства Королівства Іспанії в Україні, Посольства Німеччини в Україні, Посольства Франції в Україні, Французького інституту, Посольства Швейцарії в Україні, Польського інституту в Києві. 

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
599
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду