Суд зобов’язав розпочати розслідування після лайки Дмитра Гордона на адресу людей у камуфляжній формі

Суд зобов’язав розпочати розслідування після лайки Дмитра Гордона на адресу людей у камуфляжній формі

16 Жовтня 2023
7056
16 Жовтня 2023
14:15

Суд зобов’язав розпочати розслідування після лайки Дмитра Гордона на адресу людей у камуфляжній формі

7056
13 вересня Володимир Колодзінський звернувся до поліції із заявою про кримінальне правопорушення з боку журналіста. Гордон також написав заяву з проханням розслідувати обставини конфлікту на Хрещатику.
Суд зобов’язав розпочати розслідування після лайки Дмитра Гордона на адресу людей у камуфляжній формі
Суд зобов’язав розпочати розслідування після лайки Дмитра Гордона на адресу людей у камуфляжній формі

5 жовтня у Печерському суді міста Києва відбулося засідання, на якому розглядали скаргу Володимира Колодзінського щодо того, що слідчий не вносить відомості до Єдиного реєстру досудових рішень (ЄРДР) за його заявою від 13 вересня 2023 року. Суд ухвалив рішення внести дані до ЄРДР та розпочати досудове розслідування фактів, які стосуються інциденту, що стався 3 вересня в центрі Києва. Ухвалу суду оприлюднили в телеграм-каналі «Джокер».

Як повідомляла ТСН, 3 вересня в Києві поблизу виходу зі станції метро «Хрещатик» між журналістом, засновником українського видання «Гордон» Дмитром Гордоном і активістами, які проводили акцію проти «внутрішніх ворогів», стався конфлікт.

Організатори акції, вдягнуті в камуфляжну форму, закликали притягнути до кримінальної відповідальності за державну зраду низку публічних осіб, яких вони називали «внутрішніми ворогами», що діють в інтересах Росії. При цьому активісти виставили зроблені з фанери фігури, на яких були наклеєні фото Олексія Арестовича, Дмитра Гордона, Сніжани Єгорової, Олександра Дубінського та Вікторії Коханівської.

На акції з’явився Дмитро Гордон. Він облаяв людей у камуфляжній формі, назвавши їх «ФСБешною х**нею» та «поганню». Одному з активістів він порекомендував «зробити зуби собі». Потім разом зі своїми охоронцями Гордон забрав фанерну фігуру з власним зображенням, сів у авто і поїхав.

Невдовзі журналіст висловив свою позицію щодо інциденту в особистому телеграм-каналі. Як заявив Гордон, організатори «спектаклю на Хрещатику» не мають жодного стосунку до військових. 

«Це ряжені провокатори. Нацгвардії вони не змогли показати жодних посвідчень та дозволів на носіння військової форми. Хто вони — зараз розбирається поліція», — сказав Гордон.

13 жовтня один з учасників акції Володимир Колодзінський звернувся до Печерського УП ГУ НП у місті Києві із заявою щодо інциденту на Хрещатику.

Колодзінський не отримав підтвердження, що відомості про кримінальне правопорушення були внесені до ЄРДР, що і стало 5 жовтня предметом розгляду судового засідання в Печерському суді Києва.

«Детектор медіа» звернувся по коментарі до Дмитра Гордона та Володимира Колодзінського, але на момент публікації новини не отримав від жодного з них відповіді.

ОНОВЛЕНО о 16:50

Наша редакція отримала від інтернет-видання «Гордон» електронний лист, у якому наголошується на тому, що «прізвище Гордона не згадується в ухвалі, яку опублікував “Детектор медіа”. Тобто суд не вимагає розпочинати розслідування проти Гордона».

Крім того, колеги інформують, що у вересні на сайті видання «Гордон» вийшло розслідування, яке стосується Володимира Колодзінського, а також іншого учасника акції на Хрещатику Івана Єщенка.

«Ми поспілкувалися з їхніми колишніми командирами з тероборони, зʼясували, чи були обидва активіста на війні (ні), чому їх звільнили та чи мають вони право носити військову форму (ні)», — повідомила редакція видання.  

«Гордон» також додає, що «6 вересня Дмитро Гордон написав заяву щодо відкриття кримінального провадження стосовно Колодзінського та Єщенка, які дискредитують своїми діями справжніх українських військових і героїв». 

Нагадаємо, у квітні 2022 року стало відомо, що Росія внесла українського медійника Дмитра Гордона до «реєстру екстремістів та терористів».  

У липні 2022-го Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Гордона в розшук. У коментарі Суспільному Гордон заявив, що текст підозри йому нецікавий. Того ж місяця Басманний суд Москви заочно заарештував Гордона.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7056
Читайте також
09.09.2022 14:00
Іра Рябоштан
Олексій Півторак
Ксенія Ілюк
«Детектор медіа»
30 738
30.01.2022 12:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
3 935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду