У РФ заочно заарештували Дмитра Гордона

У РФ заочно заарештували Дмитра Гордона

22 Липня 2022
2151
22 Липня 2022
21:01

У РФ заочно заарештували Дмитра Гордона

2151
Його звинувачують у «поширенні фейків про російську армію, екстремізмі та закликах до агресивної війни».
У РФ заочно заарештували Дмитра Гордона
У РФ заочно заарештували Дмитра Гордона

Басманний суд Москви заочно заарештував засновника українського видання «Гордон», журналіста Дмитра Гордона. Про це повідомляє російське агентство «Интерфакс» із посиланням на пресслужбу суду.

За цією інформацією, «суд задовольнив клопотання щодо Дмитра Гордона про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту заочно».

Державне інформагентство РФ пише, що Гордона нібито звинувачують у «поширенні фейків про російську армію, екстремізмі та закликах до агресивної війни».

Як стало відомо 19 липня,Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Гордона у розшук. У російському відомстві уточнили, що підставою для розшуку є стаття Кримінального кодексу РФ, але не уточнили, яка саме.

Зі свого боку журналіст сказав, що йому невідома суть цих обвинувачень.

Нагадаємо, у березні 2022 року Слідчий комітет Росії порушив «кримінальну справу» проти Дмитра Гордона за трьома статтями. Зокрема, Гордона звинувачували у нібито публічних закликах до розв'язування агресивної війни, розпалюванні ненависті за ознакою національності та публічному поширенні буцімто неправдивої інформації про дії російських силовиків.

Фото: gordonua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду