Слідчий комітет Росії порушив справу проти Дмитра Гордона

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Дмитра Гордона

21 Березня 2022
2867
21 Березня 2022
22:36

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Дмитра Гордона

2867
У РФ вважають, що ведучий і блогер поширює небезпечні «фейки».
Слідчий комітет Росії порушив справу проти Дмитра Гордона
Слідчий комітет Росії порушив справу проти Дмитра Гордона

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти українського журналіста Дмитра Гордона за трьома статтями.

Як повідомляється на сайті СК, ведучого і блогера звинувачують у публічних закликах до розв'язування агресивної війни, розпалюванні ненависті за ознакою національності та публічному поширенні буцімто неправдивої інформації про дії російських силовиків.

Як ідеться у повідомленні Слідчого Комітету РФ, Гордон у прямому ефірі українського телеканалу нібито «закликав вчинити збройний напад на Російську Федерацію та розв'язати проти неї агресивну війну з використанням ядерної зброї». «Крім того, він публічно закликав до знищення громадян Російської Федерації за ознаками національності, мови та походження. При цьому він також поширив під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдиву інформацію про бомбардування та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури та мирних громадян Збройними силами Російської Федерації. Відеозапис виступу він розмістив на своєму публічному каналі відеохостингу "Ютуб"», — стверджують на сайті СК.

Нагадаємо, сьогодні голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін доручив порушити справу проти української ведучої телеканалу «1+1» Наталії Мосейчук. Він також розпорядився оголосити її в «міжнародний розшук». Приводом стало те, що Наталія Мосейчук «в ефірі висловила погрози на адресу російських льотчиків та їхніх близьких».

А 17 березня СК порушив кримінальну справу проти ведучого 24 каналу Фахрудіна Шарафмала. Після загибелі на війні його друга журналіст не стримав емоцій та сказав, що сам готовий «розправитися з росіянами».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2867
Читайте також
30.01.2022 12:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
3 933
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TUMAN
766 дн. тому
Смерть рашистським окупантам!
Панас
766 дн. тому
поки йде війна з фашистською кацапією, ми українці - єдині!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду