Павло Дуров відмовився блокувати телеграм-канал ХАМАСу

Павло Дуров відмовився блокувати телеграм-канал ХАМАСу

14 Жовтня 2023
2778
14 Жовтня 2023
01:30

Павло Дуров відмовився блокувати телеграм-канал ХАМАСу

2778
Засновник Telegram задався питанням: чи допоможе закриття цього каналу врятувати життя людей, чи поставить їх під загрозу?
Павло Дуров відмовився блокувати телеграм-канал ХАМАСу
Павло Дуров відмовився блокувати телеграм-канал ХАМАСу

Засновник Telegram Павло Дуров опублікував у своєму телеграм-каналі пояснення, чому керівництво платформи не видалятиме канал палестинського терористичного угруповання ХАМАС, яке здійснило напад на Ізраїль.

«Щодня модератори Telegram та інструменти штучного інтелекту видаляють мільйони шкідливих матеріалів з нашої публічної платформи. Однак вирішення проблеми висвітлення воєнних дій рідко буває очевидним. Раніше цього тижня ХАМАС перед ракетними ударами по Ашкелону використав Telegram, щоби попередити мирних жителів, що їм потрібно залишити район. Чи допоможе закриття цього каналу врятувати життя людей, а чи поставить їх під загрозу?» — написав Дуров. 

Він зазначив, що такі складні ситуації «вимагають ретельного опрацювання, яке має враховувати й різницю між соціальними платформами». 


 

Пост у телеграмі ХАМАСу із посиланням на відео Абу Обайди, представника 
бригад Аль-Кассам,
у якому він сигналізує про подальше насильство щодо
ізраїльтян, особливо заручників. Фото: Flashpoint.

«На відміну від інших додатків, які алгоритмічно просувають шок-контент людям, які нічого не підозрюють, у Telegram користувачі отримують тільки той контент, на який вони спеціально підписалися. Тому навряд чи канали Telegram можна використовувати для значного посилення пропаганди. Навпаки, вони є унікальним джерелом інформації з перших рук для дослідників, журналістів і фактчекерів. І хоча нам було б легко знищити це джерело інформації, ми ризикуємо посилити і без того важку ситуацію», — додав Дуров. 

Раніше ми повідомляли, що адміністрації шкіл в Ізраїлі, Великій Британії та США радять батькам видалити облікові записи своїх дітей у соціальних мережах, щоб запобігти перегляду ними відео із заручниками, взятими бойовиками ХАМАСу в Ізраїлі, в разі їх поширення.

Генеральна директорка компанії Х Лінда Яккаріно повідомила, що кількість облікових записів, які видалили з платформи Х через зв’язок із терористичними групами, та насильницький, екстремістський контент, обчислюється сотнями. 

Нагадаємо також, що британський суспільний мовник BBC не погоджується переглянути свою політику не називати бойовиків угруповання ХАМАС «терористами» — попри гостру критику від британських можновладців та протести активістів.

Фото: колаж з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2778
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду