Кількість журналістів, які загинули під час війни Ізраїлю та ХАМАСу, зросла до 21

Кількість журналістів, які загинули під час війни Ізраїлю та ХАМАСу, зросла до 21

20 Жовтня 2023
593
20 Жовтня 2023
11:08

Кількість журналістів, які загинули під час війни Ізраїлю та ХАМАСу, зросла до 21

593
Комітет захисту журналістів закликав усі сторони забезпечити безпеку медійникам, оскільки вони виконують важливу роботу і не повинні бути мішенню для ворожих сторін.
Кількість журналістів, які загинули під час війни Ізраїлю та ХАМАСу, зросла до 21
Кількість журналістів, які загинули під час війни Ізраїлю та ХАМАСу, зросла до 21

За даними міжнародної некомерційної організації «Комітет захисту журналістів» (CPJ), що відстоює права журналістів у всьому світі, кількість медійників, які загинули під час війни на Близькому Сході, зросла до 21. Ще вісім отримали поранення, а троє зникли безвісти або були затримані.

Сімнадцять із загиблих були палестинцями, троє ізраїльтянами та один ліванцем, повідомляє CPJ. Організація продовжує відстежувати зростання кількості смертей представників медіа, пов’язаних із конфліктом, що розгортається.

CPJ також розслідує непідтверджені повідомлення про вбивства, зникнення безвісти, затримання, поранення або погрози журналістам, а також про пошкодження офісів ЗМІ та будинків журналістів, збираючи інформацію з власних джерел у регіоні та з повідомлень ЗМІ.

Раніше координатор програм CPJ на Близькому Сході і в Північній Африці Шериф Мансур зробив заяву про те, що журналісти є цивільними особами, які виконують важливу роботу під час конфлікту і не повинні ставати мішенню для ворожих сторін.

«Журналісти в усьому регіоні йдуть на великі жертви, щоб висвітлювати цей жахливий конфлікт. Тож усі сторони повинні вжити заходів для забезпечення їхньої безпеки», — наголосив Мансур.

За його словами, не всі загиблі журналісти, як і ті, що були поранені або зникли, працювали під час інцидентів, але підтверджено, що вони були на роботі.

CPJ опублікував список журналістів, які, як підтверджено, загинули під час війни, а також інформацію про них і подробиці їхньої загибелі, поранення або викрадення.

Загалом з початку війни загинуло понад 4 000 людей.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

Крім того, ми писали про те, що внаслідок обстрілу 13 жовтня на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Двоє інших журналістів інформагентства отримали поранення.

На фото: Фатма Кансо — мати вбитого відеооператора Reuters Іссама Абдаллаха на його похороні в Аль-Хіямі (Ліван) 14 жовтня 2023 року

Фото: Reuters / Zohra Bensemra

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
593
Читайте також
09.12.2023 16:07
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
788
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
191 дн. тому
Грозний-Гроза-Газа. Палестинський героїчний народ, який бореться з окупантами, стикається з такою ж тактикою терористів як і українці. Спершу терористи завдають ударів по скупченню мирного населення: театр у Маріуполі, Гроза, ... . Це робиться щоб деморалізувати пригничити спротив. Далі йде наступ схожий на бійню. Перебивши населення ізраїльські головорізи займуться мародерством. Україну і під час війни саме юдейська влада розкрадає найбільше.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду