Світ для Путіна став тіснішим: Вірменія ратифікувала Римський статут

Світ для Путіна став тіснішим: Вірменія ратифікувала Римський статут

3 Жовтня 2023
835
3 Жовтня 2023
22:06

Світ для Путіна став тіснішим: Вірменія ратифікувала Римський статут

835
Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн уточнила, що Вірменія приєдналася до 123 країн, «які віддані верховенству права».
Світ для Путіна став тіснішим: Вірменія ратифікувала Римський статут
Світ для Путіна став тіснішим: Вірменія ратифікувала Римський статут

Національні збори Вірменії ухвалили законопроєкт про ратифікацію Римського статуту, на основі якого функціонує Міжнародний кримінальний суд, повідомляє News Armenia.

Рішення вірменського парламенту привітала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в Х.

Вона уточнила, що Вірменія приєдналася до 123 країн, «які віддані верховенству права».

Голова ЄК  відзначила, що «світ стає тіснішим для автократа в Кремлі»,  маючи на увазі Володимира Путіна, ордер на арешт якого МКС видав у березні цього року.

У вересні прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про намір повноцінно ратифікувати в країні Римський статут Міжнародного кримінального суду. Пашинян зазначив, що ратифікація Статуту «не має жодного відношення до російсько-вірменських відносин. Це стосується питань безпеки Вірменії».

17 березня 2023-го Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину — незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, яке відбувалося щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Генеральний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна є довічним.

19 березня Верховна Рада України ухвалила заяву із закликом до країн — учасниць Римського статуту зробити все можливе для виконання рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна та передачу його в розпорядження суду. 

Фото: засідання Національних зборів Вірменії 3 жовтня 2023 року / News Armenia

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
835
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду