«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані

«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані

25 Вересня 2023
1101
25 Вересня 2023
18:39

«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані

1101
Найближчими місяцями покази фільму пройдуть у кінотеатрах країни.
«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані
«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані

Тайванський міжнародний кінофестиваль, присвячений правам людини (The 2023 Taiwan International Human Rights Festival), відкрився фільмом української режисерки-документалістки Аліси Коваленко «Ми не згаснемо». Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

«Тайванський міжнародний фестиваль по правах людини у Тайбеї обрав фільм “We Will Not Fade Away” / “Ми не згаснемо” (Україна, Франція, Польща) фільмом-відкриттям 2023 року», — йдеться на сайті відомства.

Найближчими місяцями за підтримки Ukrainian Institute та Eurimages покази фільму пройдуть у кінотеатрах Тайваню.

Тайванський міжнародний фестиваль про права людини, організований Національним музеєм прав людини Республіки Тайвань, розпочався 23 вересня у Тайбеї. Цьогоріч тема фестивалю — «Віднесені війною». За словами його організаторів, кінофестиваль намагається уникнути поверхневого та упередженого розуміння проблем прав людини та створити простір для осмислення насильства, яке все ще відбувається щодня у світі.

Тайванський режисер Хуан Мінчуань, українська режисерка Аліса Коваленко, заступник міністра культури Республіки Тайвань Сью Ван і старший радник президента країни Яо Чіа-Вень на відкритті Тайванського міжнародного кінофестивалю про права людини 

«Ми не згаснемо» — фільм спільного виробництва України, Франції, Польщі та США, що створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського кіноінституту та IDFA Bertha Fund — Classic Post-production.

Творці фільму називають його «ніжним та емоційним мультипортретом молодого покоління із прифронтових містечок сходу України». Герої фільму — п’ятеро підлітків, які живуть у прифронтових містечках, поблизу яких до лютого 2022-го проходила лінія зіткнення на Луганщині. Вони протестують проти сірої буденності, хочуть іти за покликом своїх мрій, прагнуть свободи та змін — і несподівано отримують пропозицію вирушити до Гімалаїв.

Світова прем’єра фільму «Ми не згаснемо» відбулась на Берлінале-2023. У березні 2023-го стрічку відзначили нагородою Silver Eye Award на East Silver Market. Крім цього, журі міжнародного конкурсу One World Festival нагородило українську кінематографістку відзнакою за найкращу режисуру. 

Фільм також брав участь в Artdocfest-2023 у Ризі, переміг у номінації «Найкращий документальний фільм» на кінофестивалі Crossing Europe у Лінці та отримав нагороду як «Найкращий документальний фільм» на фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден.

Окрім цього, фільм «Ми не згаснемо» цьогоріч відкрив ювілейний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, а також переміг у Міжнародному конкурсі повнометражних фільмів «Docu/Світ».

Детектор медіа писав також про те, що в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю стрічку визнали найкращим документальним фільмом у сфері захисту прав людини. Режисерці цього фільму Алісі Коваленко також вручили спеціальну нагороду кінофестивалю «За найкращу режисерську роботу».

На фото українська режисерка-документалістка Аліса Коваленко на Тайванському міжнародному кінофестивалі про права людини 

Фото: Міністерство культури Республіки Тайвань

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду