detector.media
25.09.2023 18:39
«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані
«Ми не згаснемо» Аліси Коваленко став фільмом-відкриттям кінофестивалю у Тайвані
Найближчими місяцями покази фільму пройдуть у кінотеатрах країни.

Тайванський міжнародний кінофестиваль, присвячений правам людини (The 2023 Taiwan International Human Rights Festival), відкрився фільмом української режисерки-документалістки Аліси Коваленко «Ми не згаснемо». Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

«Тайванський міжнародний фестиваль по правах людини у Тайбеї обрав фільм “We Will Not Fade Away” / “Ми не згаснемо” (Україна, Франція, Польща) фільмом-відкриттям 2023 року», — йдеться на сайті відомства.

Найближчими місяцями за підтримки Ukrainian Institute та Eurimages покази фільму пройдуть у кінотеатрах Тайваню.

Тайванський міжнародний фестиваль про права людини, організований Національним музеєм прав людини Республіки Тайвань, розпочався 23 вересня у Тайбеї. Цьогоріч тема фестивалю — «Віднесені війною». За словами його організаторів, кінофестиваль намагається уникнути поверхневого та упередженого розуміння проблем прав людини та створити простір для осмислення насильства, яке все ще відбувається щодня у світі.

Тайванський режисер Хуан Мінчуань, українська режисерка Аліса Коваленко, заступник міністра культури Республіки Тайвань Сью Ван і старший радник президента країни Яо Чіа-Вень на відкритті Тайванського міжнародного кінофестивалю про права людини 

«Ми не згаснемо» — фільм спільного виробництва України, Франції, Польщі та США, що створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського кіноінституту та IDFA Bertha Fund — Classic Post-production.

Творці фільму називають його «ніжним та емоційним мультипортретом молодого покоління із прифронтових містечок сходу України». Герої фільму — п’ятеро підлітків, які живуть у прифронтових містечках, поблизу яких до лютого 2022-го проходила лінія зіткнення на Луганщині. Вони протестують проти сірої буденності, хочуть іти за покликом своїх мрій, прагнуть свободи та змін — і несподівано отримують пропозицію вирушити до Гімалаїв.

Світова прем’єра фільму «Ми не згаснемо» відбулась на Берлінале-2023. У березні 2023-го стрічку відзначили нагородою Silver Eye Award на East Silver Market. Крім цього, журі міжнародного конкурсу One World Festival нагородило українську кінематографістку відзнакою за найкращу режисуру. 

Фільм також брав участь в Artdocfest-2023 у Ризі, переміг у номінації «Найкращий документальний фільм» на кінофестивалі Crossing Europe у Лінці та отримав нагороду як «Найкращий документальний фільм» на фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден.

Окрім цього, фільм «Ми не згаснемо» цьогоріч відкрив ювілейний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, а також переміг у Міжнародному конкурсі повнометражних фільмів «Docu/Світ».

Детектор медіа писав також про те, що в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю стрічку визнали найкращим документальним фільмом у сфері захисту прав людини. Режисерці цього фільму Алісі Коваленко також вручили спеціальну нагороду кінофестивалю «За найкращу режисерську роботу».

На фото українська режисерка-документалістка Аліса Коваленко на Тайванському міжнародному кінофестивалі про права людини 

Фото: Міністерство культури Республіки Тайвань

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY