Італійський журналіст вирішив пройти 500 км, щоб зібрати мільйон євро на допомогу Україні

Італійський журналіст вирішив пройти 500 км, щоб зібрати мільйон євро на допомогу Україні

2 Жовтня 2023
2220
2 Жовтня 2023
14:53

Італійський журналіст вирішив пройти 500 км, щоб зібрати мільйон євро на допомогу Україні

2220
Шлях Кевіна Карбоні пролягає від українсько-польського кордону до Києва.
Італійський журналіст вирішив пройти 500 км, щоб зібрати мільйон євро на допомогу Україні
Італійський журналіст вирішив пройти 500 км, щоб зібрати мільйон євро на допомогу Україні

Позаштатний кореспондент італійського видання Wired Italy Кевін Карбоні вирушив у 500-кілометрову подорож уздовж траси Е373 від польського кордону до Києва для того, щоб зібрати кошти на підтримку України. 

Для цього разом зі своїми колегами — Джулією Романі та Раффаеле Пекораро — він створив ініціативу «Walk to Kyiv» і поставив собі за мету зібрати один мільйон євро. Оскільки Кевін вирішив зробити свій фандрайз гуманітарним, то обрав два українських фонди, яким передасть зібрані під час подорожі кошти. Йдеться про фонд «Голоси дітей» (Voices of Children), який надає психологічну допомогу українським дітям, і Energy Act For Ukraine — фонд, що забезпечує сонячними панелями з системами енергозбереження школи та лікарні для безперебійної роботи під час блекаутів через російські обстріли. 

Як повідомили «Детектору медіа» в Energy Act For Ukraine, якщо Кевін успішно реалізує свій проєкт, фонд зможе забезпечити сонячною енергією п’ять лікарень або десять шкіл. Для забезпечення однієї лікарні сонячними панелями з системами енергозбереження необхідно 100 000 євро, для однієї школи — 50 000 євро. 

Водночас «Голоси дітей» на зібрані італійським журналістам кошти зможуть посилити свою мережу психологів по всій Україні, щоб надавати психологічну допомогу дітям, які постраждали від війни, і сприяти поверненню тих, кого незаконно депортували до Росії.

За словами самого Кевіна Карбоні, який у 2018 році навчався за програмою Erasmus у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, він написав багато статей для різних італійських ЗМІ, включно із журналом Wired, про російсько-українську війну та силу українського народу. «Але я хочу зробити ще більше. Я не військовий, тому вирішив збирати гроші, щоб допомогти цивільним українцям, роблячи те, що може зробити кожен: просто йдучи», — розповів про свою ініціативу Кевін Карбоні.

На сьогодні Кевін уже подолав понад 300 км і  рухається далі, про що постійно звітує на своїй сторінці в інстаграмі.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», поранений в Україні журналіст Fox News Бенджамін Холл випустив книгу про свій досвід виживання на війні в Україні.

Також ми писали про те, що російська влада виділить мільйони на заохочення іноземних журналістів, лояльних до Кремля.

На фото журналіст з Італії Кевін Карбоні

Фото: Кевін Карбоні / інстаграм 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду