Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix

Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix

7 Квітня 2023
833
7 Квітня 2023
11:10

Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix

833
Стрічка охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогодні. Авторами фільму є українські ветерани, попередній фільм яких номінували на «Оскар».
Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix
Документальний фільм про війну «Життя на межі» став доступним на Takflix

Документальна стрічка «Життя на межі», яка охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогоднішніх днів, вийшла на Takflix.

Стрічку можна переглянути з українськими й англійськими субтитрами за посиланням.

10% з продажу онлайн-квитків перераховуватимуть у фонд «Повернись живим», а половину — творцям фільму.

Авторами фільму є українські ветерани — режисер Павло Пелешок та продюсер Юрко Іванишин. Їхній попередній фільм «Зима у вогні» у 2016-му номінували на «Оскар» як «Найкращий документальний повнометражний фільм».

«Життя на межі» — фільм про становлення й розвиток українського спротиву від подій Революції Гідності до повномасштабної війни Росії проти України. Продюсери брали участь у подіях Євромайдану й зафіксували окупацію Криму й сходу України. Пізніше вони пішли добровольцями в АТО, а також створили дрон «Фурія». Стрічка показує, як після міжнародного успіху фільму «Зима у вогні» Павло та Юрко прямо з окопів вирушають до Лос-Анжелеса на церемонію «Оскар».

Композитором «Життя на межі» став Оскар Сенен, який створював музику для стрічки з бондіани «007: Не час помирати». У фільмі також використали пісні українських гуртів: Kozak System, The Hardkiss, Karna, DakhaBrakha, Motanka.

Знімати стрічку розпочали у 2020 році.  Робота над стрічкою тривала 2,5 роки. Для створення стрічки автори опрацювали 640 годин архівних матеріалів. Над проєктом працювали близько 20 людей команди UkrStream.tv — незалежного інтернет-каналу, співзасновниками якого є Пелешок та Іванишин. 16 березня фільм вийшов в український прокат.

Детальніше про фільм «Життя на межі» читайте у статті Андрія Кокотюхи.

Фото: кадр з фільму

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду