Юлія «Тайра» Паєвська пише книгу про війну і полон

Юлія «Тайра» Паєвська пише книгу про війну і полон

3 Січня 2023
1440

Юлія «Тайра» Паєвська пише книгу про війну і полон

1440
Зараз парамедикиня проходить реабілітацію після російського полону, а також бере участь у допомозі пораненим.
Юлія «Тайра» Паєвська пише книгу про війну і полон
Юлія «Тайра» Паєвська пише книгу про війну і полон

Українська парамедикиня, волонтерка, пані командир підрозділу «Янголи Тайри» Юлія Паєвська планує випустити книгу з власними свідченнями про велику війну та своє перебування в російському полоні. Про це вона розповіла в інтерв'ю інформагенству «Укрінформ».

«Це біографічна книга з художніми екскурсами. В основному спогади про війну, трішки буде про полон — те, що можна зараз озвучити, трішки моїх роздумів про те, що відбувається... Але зовсім небагато, бо не хочу нікого грузити своїми думками», — сказала Юлія Паєвська.

До книги увійдуть її дописи з фейсбуку, а також додаткові тексти, над якими працює очевидиця воєнних дій росіян. «Робота цікава, але мені трохи важко через те, що я не маю досвіду», — додала авторка.

Нагадаємо, до російського полону Тайра потрапила в середині березня 2022-го під час гуманітарної поїздки до Маріуполя. Російські пропагандисти пов'язували її з батальйоном «Азов», хоча це не відповідає дійсності. Волонтерці за сфабрикованою статтею росіян «присудили» смертну кару.

Звільнили Тайру за обміном після трьох місяців неволі. Це вібулося 17 червня. При цьому російські та сепаратистські канали просували думку, що медикиню обміняли на впливового родича Рамзана Кадирова, який узагалі не брав участі у бойових діях. Детальніше про це читайте в огляді Олександра Круміна. 

На початку грудня Юлія Паєвська отримала премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів». Волонтерка присвятила її дитячому письменнику Володимиру Вакуленку, якого вбили російські окупанти.

На фото: Тайра перед поїздкою до Маріуполя у березні. Знімок волонтерки було опубліковано у матеріалі Current Time.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1440
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду