«Я була капітально неправа». Латиніна визнала свою помилку та право Михайла Ткача «діставати будь-кого»

«Я була капітально неправа». Латиніна визнала свою помилку та право Михайла Ткача «діставати будь-кого»

5 Вересня 2023
3880
5 Вересня 2023
17:40

«Я була капітально неправа». Латиніна визнала свою помилку та право Михайла Ткача «діставати будь-кого»

3880
Перед тим російська журналістка, коментуючи питання українського журналіста олігарху Фрідману, назвала Ткача «тролем, який не хоче йти на фронт».
«Я була капітально неправа». Латиніна визнала свою помилку та право Михайла Ткача «діставати будь-кого»
«Я була капітально неправа». Латиніна визнала свою помилку та право Михайла Ткача «діставати будь-кого»

Російська журналістка Юлія Латиніна визнала свою помилку після гучного скандалу, в який вона потрапила, намагаючись захистити російського олігарха Фрідмана та блогера Варламова від незручних запитань журналіста «Української правди» Михайла Ткача.

Через дві доби після скандалу Латиніна розібралася в ситуації та на своїй сторінці в соціальній мережі «Х» заявила, що «була капітально неправа».

Вона з’ясувала, хто такий Ткач: «Чувак, який діставав Варламова та Фрідмана, — це найвідоміший український журналіст-розслідувач Михайло Ткач. Коли президентом став Порошенко, він першим довів зв’язки Порошенка та Медведчука. Коли Зеленський став президентом, він діставав Єрмака. Це він замочив одеського військового комісара, знайшовши його віллу в Іспанії, він на початку війни підловив Тимошенко в Дубаї, знайшов у Відні ексглаву Нацбанку Шевченка та зятя Тимошенко. Польські куртки для Міноборони України також розкопав він. Це його метод роботи: він реально цілодобово чатує на пляжах, в готелях, в аеропортах, держдачах, і це українські, а не російські віпи. З таким послужним списком він має право діставати будь-кого. Це як ФБК (Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального. — "ДМ")».

Як повідомляв «Детектор медіа», кілька днів тому український журналіст знайшов Михайла Фрідмана в Лондоні, де знімав розслідування про росіян, пов’язаних з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Мільярдер живе там, перебуваючи під санкціями британського уряду. Михайло Ткач опублікував відео, на якому російський олігарх тікає, відмовляючись коментувати питання про війну.

«Який хоробрий хлопець! Справжній воїн на передньому краї, не те що десь під Работино. Прямо в Лондоні безстрашно харасить Фрідмана, який народився у Львові. Нагадує мені радянських пропагандонів, які безстрашно прямо в лігві лева викривали жахи світу чистогану», — саркастично прокоментувала цей епізод Юлія Латиніна.

Не оминула увагою росіянка й відео з аналогічним запитанням до блогера Іллі Варламова, назвавши Ткача у своєму дописі «тролем, який не хоче йти на фронт». 

У коментарях під її твітами українські користувачі стали на захист українського журналіста, зауважуючи, що він робить значно більше для перемоги нашої держави, ніж так звані «російські опозиціонери». Так, головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва зазначила, що Латиніній краще мовчати взагалі. «Не вам вирішувати, кому з українців бути під Роботиним. Людожери чортові. Михайло поставив на фронт понад 50 машин. Тому стуліть пельку, захищаючи Фрідмана. Просто стуліть пельку», — написала Севгіль.

Зауважимо, Юлія Латиніна виїхала з Росії у 2017 році після того, як невідомі підпалили її автомобіль. Торік у вересні мін'юст РФ вніс журналістку до реєстру «фізичних іноземних агентів». Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Латиніна регулярно з'являється в інфопросторі, коментуючи новини та виступаючи проти путінського режиму.

Водночас вона просуває ідею нерозривності та єдності України і Росії, «Київ як нововідновлений центр Русі» тощо. Так, в одному з дописів у соцмережі «X» на початку великої війни журналістка висловила думку, що «все, що є російськомовне у світі демократичне, ринкове та західне, тепер буде зосереджено в Києві». 

У своїх дописах вона позиціонує Росію та росіян як жертв війни, критикує спосіб введення санкцій, а також заборони віз для громадян країни-агресора. 

У листопаді минулого року, коли російські військові на Луганщині інсценували здачу в полон, відкрили вогонь на ураження по українських бійцях та внаслідок цього були знешкоджені, Латиніна заявила, що наших захисників мали би судити за розстріл «військовополонених», як це роблять «у цивілізованих арміях».  

Тим не менш, попри поширення кремлівських наративів, Юлія Латиніна регулярно з'являється в українському сегменті інформаційного ютубу. Блогерку запрошують до новинних етерів, а їй натомість дають інтерв'ю навіть українські посадовці. За даними Texty.org, лише з 24 лютого 2022 року по 1 червня 2023 року її помітили щонайменше у 238 експертних включеннях чи роликах у форматі інтерв'ю. 

Колаж: Dialog.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3880
Читайте також
13.07.2023 08:58
Альона Нестеренко, «Інститут масової інформації»
1 367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду