Британський актор і письменник Стівен Фрай прибув до Києва

Британський актор і письменник Стівен Фрай прибув до Києва

4 Вересня 2023
1729
4 Вересня 2023
20:55

Британський актор і письменник Стівен Фрай прибув до Києва

1729
Він стане ведучим Саміту перших леді та джентльменів, що відбудеться 6 вересня.
Британський актор і письменник Стівен Фрай прибув до Києва
Британський актор і письменник Стівен Фрай прибув до Києва

Британський актор та письменник Стівен Фрай приїхав до України, щоб провести третій Саміт перших леді та джентльменів. Про це він розповів на своїй інстаграм-сторінці.

Організатори саміту, який відбудеться 6 вересня в Києві, зазначили, що Стівен Фрай з початку повномасштабного російського вторгнення допомагає Україні.

«Людина, мозок якої офіційно визнано надбанням Великої Британії. Він постійно підтримує Україну в її боротьбі за існування та незалежність, про що яскраво свідчать його інтерв'ю з гостями. А окрім того, він допомагав українцям пережити зиму разом з ініціативою ShelterBox, що збирала пожертви на теплий одяг та ремонт пошкоджених домівок», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, актор підтримує організації, що працюють із військовослужбовцями, людьми з втратою слуху та/або зору, людьми з біполярним розладом, лейкемією та лімфомою, з ЛГБТ-спільнотою. Він також заохочує інших людей долучатися до благодійності.

Як зазначив сам Фрай, Офіс Президента України запросив його на захід з питань психічного здоров'я.

«Для мене велика честь отримати запрошення, і, на мою думку, проведення такого саміту надзвичайно добре свідчить про відкритість, а також про здоровий глузд українського уряду. Це зовсім не пропагандистський трюк, а справжня зустріч неврологів, соціологів, психологів і тих, хто працює з психічними травмами», — написав він.

Стівен Фрай здобув популярність своїми ролями в телесеріалах, як-от «Чорна Гадюка» та «Дживс і Вустер». За межами Великої Британії він найкраще відомий за роллю Оскара Вайлда у фільмі «Вайлд».

Фрай також веде колонки в різноманітних медіа та має у своєму доробку чотири романи й три частини автобіографії.

Нагадаємо, у березні цього року з візитом до України прибув британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум. Він відвідав український центр «#Спільно», де діти можуть навчатися, гратися та отримати психосоціальну підтримку, а також зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Торік 30 квітня Львів відвідала Анджеліна Джолі. Вона поспілкувалася з волонтерами, переселенцями та дітьми, які пізнали війну на власному досвіді. Після поїздки вона показала в мережі уламок снаряда, яким гралась маленька дівчинка. Джолі — спеціальна представниця Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, однак цей візит був особистою ініціативою акторки.

У червні Україну відвідав кіноактор Бен Стіллер як посол доброї волі Організації Об'єднаних Націй. 

Крім того, тричі протягом повномасштабної війни до України приїжджав голлівудський актор Шон Пен. Зокрема, він приїхав до Києва 24 лютого, у перший день вторгнення. У червні він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Згодом президент відзначив Пена державними нагородами. У листопаді Пен привіз до Києва свою статуетку «Оскар», яку залишив в Україні до перемоги над Росією. 

У лютому до Києва приїхав ірландський актор Джек Ґлісон, який зіграв короля Джоффрі Баратеона в серіалі «Гра престолів». Актор провів майстер-класи і воркшопи з акторської майстерності, зустрівся з журналістами та українськими військовослужбовцями та взяв участь у благодійних зборах коштів та аукціонах для підтримки ЗСУ. Разом із друзями він пригнав до України машину для військовослужбовців української армії. За словами Ґлісона, раніше його друзі вже передали Україні майже 230 машин, 25 із яких вони пригнали особисто.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1729
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду