Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України

Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України

28 Червня 2022
1480
28 Червня 2022
18:18

Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України

1480
Американський документаліст продовжує фіксувати хроніку великої війни в Україні. Цього разу він планує знімати у містах і селах, які зазнали обстрілів російських окупантів.
Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України
Президент подякував кінорежисеру Шону Пенну за підтримку України

Американський кінорежисер Шон Пенн прибув до України для зйомок документального фільму. З ним провів зустріч президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський подякував володарю «Оскара» за документування війни і за підтримку України.

«Актор і режисер Шон Пенн знімає документальний фільм про війну в Україні, – йдеться у телеграм-каналі Володимира Зеленського. – З першого дня повномасштабного вторгнення він був у Києві та на власні очі бачив, що таке російська агресія. Незабаром усю правду про війну завдяки його фільму зможе побачити і весь світ. Шоне, дякую за підтримку нашої держави та наших людей!».

Як повідомляє пресслужба президента, Шон Пенн хоче відвідати населені пункти України, що постраждали від російської агресії.

Американський кінорежисер перебував у Києві у перший день широкомасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Тоді стало відомо, що він знімає документальний фільм. У якому хоче зафіксувати хроніку російської агресії, щоб проінформуватb міжнародну спільноту, як насправді почалася велика війна. Під час зйомок у Києві відбулася коротка зустріч президента Володимира Зеленського та кінорежипсера. 

Тоді ж Шон Пенн відвідав прес-брифінг радника керівника Офісу Глави держави Михайла Подоляка та віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Кінорежисер поспілкувався з українськими військовими і з журналістами.  Зокерема, з Шоном Пенном зустрілися іноземні кореспонденти та засновниця «Лабораторії журналістики суспільного інтересу» Наталка Гуменюк.

У червні організація CORE, що її заснував режисер, провела благодійний вечір на підтримку України, до учасників якого звернувся Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у березні Шон Пенн закликав бойкотувати «Оскар», якщо там не буде виступу Зеленського. 

Фото з сайту президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1480
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду