Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію

Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію

24 Лютого 2022
2110
24 Лютого 2022
19:30

Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію

2110
Він таки бачить тут більше, аніж геополітику часів Холодної війни, відзначила після зустрічі з кінорежисером журналістка Наталка Гуменюк.
Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію
Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію

Американський кінорежисер, лауреат премії «Оскар» Шон Пенн знімає у Києві документальний фільм про вторгнення Росії. Він спеціально приїхав для цього до Києва, повідомляється на сторінці Офісу президента у фейсбуку

«Шон Пенн демонструє мужність, якої бракує багатьом іншим, зокрема західним політикам. Що більше зараз у нашій країні таких людей, справжніх друзів України, які підтримують боротьбу за свободу, то швидше можна буде зупинити віроломний напад Росії», — зазначається на сторінці ОП.

Шон Пенн вже побував у Офісі президента й відвідав прес-брифінг радника керівника Офісу Глави держави Михайла Подоляка та віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Кінорежисер поспілкувався з українськими військовими і з журналістами.

Зокерема, з Шоном Пенном зустрілися іноземні кореспонденти та засновниця «Лабораторії журналістики суспільного інтересу» Наталка Гуменюк.

Як зазначила журналістка-міжнародниця на своїй сторінці, ця зустріч має увійти до фільму.

«Ми, ще троє іноземних журналістів і я, дві години говорили про ситуацію, загрози, майдан, суспільство, ризики, допомогу. Це один з епізодів фільму, але навіть якщо в фінальний монтаж увійде дещиця, я таки вірю — і зважаючи на всі розмови поза кадром з його командою — що ця розмова багато що йому пояснила. Він і сам так сказав кілька разів, — зазначила Натака Гуменюк. — А в України є новий друг. Звісно, не завдяки нам, а всьому, де він був за останні дні. А ще він таки бачить тут більше, аніж геополітику часів Холодної війни, зокрема й те, що на прикладі України класичне прикриття диктаторів дискурсом про «захист від американського імперіалізму» розбивається ущент».

Також під час зустрічі кінорежисер сказав, що всі канали в США мають зараз показувати «Winter on Fire», як і вуличні екрани в Вашингтоні.

Нагадаємо Шон Панн уже приїздив до України в листопаді 2021 року. У межах підготовки документального фільму він побував на Приазов'ї та поспілкувався з українськими військовими.

Фото з фейсбук-сторінки Офісу президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2110
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду