До України приїхав британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум (ФОТО)

До України приїхав британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум (ФОТО)

26 Березня 2023
1417
26 Березня 2023
14:48

До України приїхав британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум (ФОТО)

1417
Він відвідав український центр «#Спільно», де діти можуть навчатися, гратися та отримати психосоціальну підтримку.
До України приїхав британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум (ФОТО)
До України приїхав британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум (ФОТО)

Британський актор та посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум прибув із візитом до України, аби відвідати центр підтримки дітей «#Спільно». Про це йдеться на офіційній фейсбук-сторінці ЮНІСЕФ.

Своїми враженнями Блум також поділився в інстаграмі. 

«Сьогодні я прибув до України вперше після поїздки з 2016 року. Відтоді як я був тут, я навіть не міг уявити, що війна може поширитись на всю країну. Але сьогодні мені пощастило почути дитячий сміх у дитячій точці "#Спільно" — безпечному, теплому та затишному місці, де діти можуть гратися, навчатися та отримують психосоціальну підтримку», — написав актор.

Він також розповів, що в Україні наразі є 180 таких центрів. Орландо Блум відвідував один із них — під землею на станції метро.

«На кілька годин щодня батьки можуть залишити тут своїх маленьких дітей і дати їм відчуття нормальності, можливість пограти в ігри та просто побути дітьми. Тут також є багато приладдя для мистецтва та рукоділля, щоб діти могли творчо виражати себе, подалі від тиску, що наростає в зоні бойових дій. Дітям в Україні потрібно повернути дитинство», — зазначив посол доброї волі ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, 30 квітня Львів відвідала Анджеліна Джолі. Вона поспілкувалась з волонтерами, переселенцями та дітьми, які пізнали війну на власному досвіді. Після поїздки вона показала в мережі уламок снаряда, яким гралась маленька дівчинка. Джолі — спеціальна представниця Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, однак цей візит був особистою ініціативною акторки.

У червні Україну відвідав кіноактор Бен Стіллер як посол доброї волі Організації об'єднаних націй. 

Крім того, тричі протягом повномасштабного вторгнення Росії до України приїжджав голівудський актор Шон Пен. Зокрема, він приїхав до Києва 24 лютого, у перишй день вторгнення. У червні він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Згодом президент відзначив Пена державними нагородами. У листопаді Пен привіз до Києва свою статуетку «Оскар», яку залишив в Україні до перемоги над Росією. 

У лютому до Києва приїхав ірландський актор Джек Ґлісон, який зіграв короля Джоффрі Баратеона у серіалі «Гра престолів». Актора провів зустріч із журналістами в Київському академічному театрі юного глядача, майстер-класи і воркшопи з акторської майстерності, а також зустрівся з українськими військовослужбовцями та взяв участь в благодійних зборах коштів та аукціонах для підтримки Збройних сил України. 

Актор розповів, що разом із друзями пригнав до України машину для військовослужбовців української армії. За словами Ґлісона, раніше його друзі вже передали Україні майже 230 машин, 25 з яких вони пригнали особисто.

Фото: ЮНІСЕФ/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду