До Києва приїхав французький режисер Мішель Хазанавічус

До Києва приїхав французький режисер Мішель Хазанавічус

6 Вересня 2023
1709
6 Вересня 2023
19:30

До Києва приїхав французький режисер Мішель Хазанавічус

1709
Це вже третій візит кінематографіста в Україну за останні 10 місяців.
До Києва приїхав французький режисер Мішель Хазанавічус
До Києва приїхав французький режисер Мішель Хазанавічус

З візитом до України прибув французький режисер, лауреат премії «Оскар» Мішель Хазанавічус. Його фото на тлі Київського центрального вокзалу опублікувала пресслужба української фандрейзингової платформи United24.

Це третій візит Мішеля Хазанавічуса в Україну за останні 10 місяців. Як відомо, у лютому цього року кінематографіст став амбасадором United24. Під час благодійного аукціону йому вдалося зібрати 125 тисяч євро для відбудови лікарні в Ізюмі.

Наразі, як анонсує фандрейзингова платформа, режисера чекають насичені дні в Києві та Київській області, спрямовані на допомогу нашій державі.

У 1980-х Мішель Хазанавічус працював на французькому телебаченні, знімав рекламні ролики. У 1993 році вийшов його перший повнометражний фільм — комедія «Американський клас». Згодом він екранізував романи французького письменника Жана Брюса про Агента 117 (фільми «Агент 117: Каїр — шпигунське гніздо», «Агент 117: Місія в Ріо»). У 2011 році зняв фільм «Артист», який отримав премію «Оскар» як найкращий фільм, а сам режисер  здобув «Оскар» за найкращу режисуру.

У 2022 році фільм Мішеля Хазанавічуса відкривав 75-й Каннський кінофестиваль. Режисер назвав стрічку «Z (Comme Z)», але через російське вторгнення в Україну і використання у російській пропаганді Z як символу вирішив змінити назву на «Ріж!» / «Coupez!» («Final Cut» — міжнародна назва картини). 

Нагадаємо, нещодавно до України приїхав британський актор та письменник Стівен Фрай. У середу, 6 вересня, він став ведучим третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві.

Фото: United24

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду