ЗМІ: Кремль звільнив керівника ТАСС через надто докладне висвітлення заколоту ПВК «Вагнер»

ЗМІ: Кремль звільнив керівника ТАСС через надто докладне висвітлення заколоту ПВК «Вагнер»

6 Листопада 2023
1658
6 Листопада 2023
11:53

ЗМІ: Кремль звільнив керівника ТАСС через надто докладне висвітлення заколоту ПВК «Вагнер»

1658
Moscow Times: Кремль вирішив, що Михайлов, який очолював ТАСС 11 років, виставив керівництво Росії в невигідному світлі.
ЗМІ: Кремль звільнив керівника ТАСС через надто докладне висвітлення заколоту ПВК «Вагнер»
ЗМІ: Кремль звільнив керівника ТАСС через надто докладне висвітлення заколоту ПВК «Вагнер»

Екскерівника російського державного інформагентства ТАСС Сергія Михайлова звільнили з посади на початку липня за надто докладне висвітлення заколоту найманців ПВК «Вагнер». Про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на джерела в урядових колах та адміністрації російського президента, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників видання, Кремль вирішив, що Михайлов, який очолював ТАСС 11 років, виставив керівництво країни в невигідному світлі. Зокрема, агентство одним із перших опублікувало фотографії найманців у Ростові-на-Дону, чим підтвердило захоплення ними штабу Південного військового округу.

«Якесь божевілля у них (співробітників ТАСС. — Ред.) сталося. Вони забули, що їхнє головне завдання — не повідомляти новини, а створювати ідеологічно вірну версію для Кремля», — сказало джерело в російському уряді.

Дві людини з близького оточення Михайлова розповіли, що російська влада була вкрай незадоволена від’їздом керівника ТАСС із Москви під час заколоту. При цьому сам Михайлов заявив, що під час заколоту працював у своєму кабінеті. Коментувати причини відставки він не став.

Михайлов, імовірно, не планував іти у відставку, розповіли The Moscow Times співробітники агентства. За словами одного з них, керівник обговорював із ними плани на кінець 2023 року.

Джерело The Moscow Times повідомило, що під керівництвом нового очільника Андрія Кондрашова на тлі російсько-української війни та напередодні президентських виборів ТАСС має бути більш агресивним, провокаційним і менш нейтральним.

Нагадаємо, у липні Сергій Михайлов, який очолював ТАСС із 2012 року, звільнився «за власним бажанням», не повідомивши про причини свого рішення. Новим генеральним директором російської державної пропагандистської агенції ТАСС призначено Андрія Кондрашова, який до того обіймав пост першого заступника гендиректора Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

23 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Його бойовики захопили штаб Південного військового округу РФ у Ростові-на-Дону і вирушили у «марш на Москву». Не дійшовши до столиці, Пригожин начебто провів переговори з білоруським диктатором Олександром Лукашенком, після чого заявив про зупинку маршу та повернення бойовиків до польових таборів.

У серпні сталася авіакатастрофа, в якій, як повідомляється, загинули Пригожин та все керівництво ПВК «Вагнер», хоча надійних підтверджень цього досі не було. Наприкінці жовтня стало відомо, що «Вагнер» стане підрозділом у складі «Росгвардії» під керівництвом сина Пригожина Павла. «Вагнер» поновив набір найманців і заявив, що повернеться на війну в Україну.

Фото: Сергій Михайлов / Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду