Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації

Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації

28 Липня 2023
1261
28 Липня 2023
14:32

Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації

1261
Українські парламентарі одноголосно підтримали це рішення.
Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації
Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації

Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО, парламентів та урядів її держав-членів щодо необхідності позбавлення Росії членства в організації, повідомив у своєму дописі в телеграмі народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За таке рішення проголосували 296 народних депутатів, як видно на фото табло з результатами голосування в парламентській залі, котре опублікував Железняк.

Верховна Рада від імені українського народу просить ЮНЕСКО позбавити Російську Федерацію членства в ЮНЕСКО та її органах. Крім цього, парламент просить невідкладно скерувати до України місію, щоб оцінити збитки, завдані російськими атаками на об’єкти Всесвітньої спадщини у Львові та в Одесі, і визначити допомогу та можливі дії ЮНЕСКО для захисту об’єктів культурної спадщини в Україні від російської агресії.

Також ВР просить парламенти та уряди іноземних держав ужити заходів для розслідування злочинів, притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у їх скоєнні в межах національних та міжнародних юрисдикцій.

Читайте також:

Нагадаємо, 24 липня Міжнародна федерація журналістів назвала російського пропагандиста-бойовика Журавльова журналістом і закликала розслідувати його смерть. Також «вбивство журналіста» засудила генеральна директорка ЮНЕСКО Одре Азуле. Вона закликала «сторони конфлікту» дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права, включно з резолюцією 2222 Ради Безпеки ООН про захист журналістів, представників медіаструктур та пов’язаного з ними персоналу в умовах конфлікту.

24 липня українські журналісти й медійні організації, учасники Медіаруху, закликали міжнародні організації не плутати журналістів із пропагандистами – активними учасниками російської агресії проти України.

Ростислав Журавльов був одним із провідних російських «воєнкорів», які супроводжували російську армію на окупованій території України. Він загинув на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.

У 2014 році Журавльов брав участь у російському вторгненні в Україну та захопленні Донецької ОДА. Пропагандист неодноразово публікував фото зі зброєю, військовою технікою та символікою незаконного збройного угруповання «ЛНР».

Фото: UNESCO / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду