detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.07.2023 14:32
Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації
Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію членства в організації
Українські парламентарі одноголосно підтримали це рішення.

Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО, парламентів та урядів її держав-членів щодо необхідності позбавлення Росії членства в організації, повідомив у своєму дописі в телеграмі народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За таке рішення проголосували 296 народних депутатів, як видно на фото табло з результатами голосування в парламентській залі, котре опублікував Железняк.

Верховна Рада від імені українського народу просить ЮНЕСКО позбавити Російську Федерацію членства в ЮНЕСКО та її органах. Крім цього, парламент просить невідкладно скерувати до України місію, щоб оцінити збитки, завдані російськими атаками на об’єкти Всесвітньої спадщини у Львові та в Одесі, і визначити допомогу та можливі дії ЮНЕСКО для захисту об’єктів культурної спадщини в Україні від російської агресії.

Також ВР просить парламенти та уряди іноземних держав ужити заходів для розслідування злочинів, притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у їх скоєнні в межах національних та міжнародних юрисдикцій.

Читайте також:

Нагадаємо, 24 липня Міжнародна федерація журналістів назвала російського пропагандиста-бойовика Журавльова журналістом і закликала розслідувати його смерть. Також «вбивство журналіста» засудила генеральна директорка ЮНЕСКО Одре Азуле. Вона закликала «сторони конфлікту» дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права, включно з резолюцією 2222 Ради Безпеки ООН про захист журналістів, представників медіаструктур та пов’язаного з ними персоналу в умовах конфлікту.

24 липня українські журналісти й медійні організації, учасники Медіаруху, закликали міжнародні організації не плутати журналістів із пропагандистами – активними учасниками російської агресії проти України.

Ростислав Журавльов був одним із провідних російських «воєнкорів», які супроводжували російську армію на окупованій території України. Він загинув на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.

У 2014 році Журавльов брав участь у російському вторгненні в Україну та захопленні Донецької ОДА. Пропагандист неодноразово публікував фото зі зброєю, військовою технікою та символікою незаконного збройного угруповання «ЛНР».

Фото: UNESCO / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY