WSJ: Послиня США зустрілася з арештованим у Москві журналістом Еваном Гершковичем

WSJ: Послиня США зустрілася з арештованим у Москві журналістом Еваном Гершковичем

3 Липня 2023
1167

WSJ: Послиня США зустрілася з арештованим у Москві журналістом Еваном Гершковичем

1167
Це вдруге, коли представникам Сполучених Штатів дозволили відвідати медійника після його арешту 30 березня.
WSJ: Послиня США зустрілася з арештованим у Москві журналістом Еваном Гершковичем
WSJ: Послиня США зустрілася з арештованим у Москві журналістом Еваном Гершковичем

У понеділок, 3 липня, послиня США в Росії Лінн Трейсі отримала консульський доступ та зустрілася з журналістом The Wall Street Journal (WSJ) Еваном Гершковичем, якого 30 березня арештували за звинуваченням у «шпигунстві». Про це повідомив WSJ. 

Наразі подробиці зустрічі не уточнюються.

Востаннє Лінн Трейсі відвідувала журналіста в СІЗО «Лефортово» 17 квітня.

Нещодавно Палата представників США одноголосно закликала російський уряд звільнити репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича, а також забезпечити до нього безперешкодний консульський доступ. 

Нагадаємо, Еван Гершкович був затриманий у Єкатеринбурзі 30 березня 2023 року. ФСБ РФ заявила, що він нібито «збирав свідчення про підприємство російського ВПК». Того ж дня Лефортовський суд Москви заарештував Гершковича в справі про «шпигунство», а 7 квітня слідчі ФСБ офіційно висунули йому звинувачення у шпигунстві. Сам журналіст оскаржив свій арешт

Редакція The Wall Street Journal заперечила звинувачення ФСБ та вимагала негайно звільнити Гершковича. 31 березня газета закликала адміністрацію президента Джо Байдена видворити зі США російського посла і журналістів через арешт Гершковича. Однак Байден у відповідь заявив, що зараз такі рішення «не на часі».

11 квітня Державний департамент США визнав журналіста WSJ Евана Гершковича «неправомірно затриманим». 

17 квітня послиня США в Росії Лінн Трейсі вперше відвідала в СІЗО «Лефортово» Евана Гершковича. Того ж дня Московський міський суд відхилив апеляцію Гершковича та залишив його під вартою.

24 квітня понад 300 журналістів з різних світових ЗМІ звернулися до глави МЗС РФ Лаврова з вимогою звільнити Евана Гершковича.

CNN повідомляло про те, що США шукають по всьому світу російських шпигунів, яких можна було б обміняти на двох незаконно утримуваних у Росії американців — журналіста Евана Гершковича і колишнього військового Пола Вілана.

У червні Московський міськсуд відхилив апеляцію щодо запобіжного заходу для обвинуваченого в шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича та залишив його в СІЗО до кінця серпня.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1167
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду