РосЗМІ: Суд у Москві заарештував журналіста WSJ Евана Гершковича

РосЗМІ: Суд у Москві заарештував журналіста WSJ Евана Гершковича

30 Березня 2023
1515
30 Березня 2023
16:10

РосЗМІ: Суд у Москві заарештував журналіста WSJ Евана Гершковича

1515
Суд відправив Гершковича під варту. Адвоката журналіста до зали суду не пустили.
РосЗМІ: Суд у Москві заарештував журналіста WSJ Евана Гершковича
РосЗМІ: Суд у Москві заарештував журналіста WSJ Евана Гершковича

Лефортовський суд Москви заарештував журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича в справі про «шпигунство». Про це повідомляє російська пропагандистська агенція ТАСС із посиланням на «правоохоронні органи» та пресслужбу суду.

Суд відправив Гершковича під варту.

Адвоката журналіста Данііла Бермана до зали суду не пустили.

30 березня 2023 року ЗМІ повідомили про затримання Гершковича. ФСБ РФ заявила, що  Гершкович нібито «збирав свідчення про підприємство російського ВПК». За даними російської служби «Радіо Свобода», Гершкович до затримання кілька тижнів перебував у Єкатеринбурзі. 

Місцевий активіст Ярослав Ширшиков, який супроводжував його у поїздці, повідомив, що Гершкович їздив писати про ставлення росіян до війни і про вербування місцевих жителів у «ПВК Вагнер». Це ж стверджує посилаючись на свої місцеві джерела, і колишній єкатеринбурзький журналіст Дмітрій Козелєв, який наразі перебуває в еміграції.

Редакція The Wall Street Journal заперечила звинувачення ФСБ та вимагає негайно звільнити Гершковича.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» засудила затримання в Росії за звинуваченням у шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Гершкович близько шести років живе в Москві, висвітлюючи події в Росії та Україні для The Wall Street Journal. Раніше він працював в Agence France-Presse, The Moscow Times і The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня.

Скриншот відео: YouTube/ France24

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1515
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду