detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
21.06.2023 18:15
Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії
Євросоюз затвердив черговий санкційний пакет проти Росії
Як зазначило шведське головування в Раді ЄС, пакет передбачатиме заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій.

Європейський Союз погодив одинадцятий пакет санкцій проти Росії. Про це повідомило шведське головування в Раді ЄС у твітері.

Пакет передбачатиме заходи, спрямовані на протидію обходу санкційних обмежень.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму дописі привітала політичну домовленість щодо нового пакета санкцій.

«Це завдасть додаткового удару по путінській військовій машині посиленням експортних обмежень, націлених на організації, що підтримують Кремль. Наш інструмент проти обходу не дозволить Росії отримати підсанкційні товари», — написала вона.

I welcome the political agreement on our 11th sanctions package.

It will deal a further blow to Putin’s war machine with tightened export restrictions, targeting entities supporting the Kremlin.

Our anti-circumvention tool will prevent Russia from getting its hands on… https://t.co/MlQlxNzNeR

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) June 21, 2023

Нагадаємо, 24 лютого 2023-го країни ЄС затвердили десятий пакет санкцій проти Росії. Він містив, зокрема, обмеження на експорт до країни-агресора продукції подвійного призначення та технологій, цільові обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають Росії безпілотники, а також заходи протидії російській дезінформації.

До обмежень ввійшло призупинення ліцензій на мовлення для RT Arabic та Sputnik Arabic. 

Раніше Євросоюз запровадив санкції проти державних російських телеканалів. Зокрема,  російські телеканали «РТР Планета», «Россия 24» та «ТВ Центр — Международный» відключили від кабельної, супутникової та інтернет-трансляції в ЄС. 

Ілюстрація: Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY