Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі

Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі

18 Червня 2023
1129
18 Червня 2023
10:20

Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі

1129
Програму Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно цьогоріч судитимуть Франк Фінанс-Мадурейра, Денніс Рух та Анна Мєлікова.
Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі
Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі

Перший в Україні квір-кінофестиваль Sunny Bunny оголоcив склад журі Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно. Цьогорічну конкурсну програму судитимуть журналіст і кінокритик Франк Фінанс-Мадурейра, директор European Film Market Денніс Рух та сценаристка, письменниця та кінокритикиня Анна Мєлікова. Про це повідомила пресслужба заходу.

Журналіст Франк Фінанс-Мадурейра очолює журнал і вебсайт FrenchMania, присвячений французькому та французькомовному кіно. Він також пише для головного французького ЛГБТплюс-медіа Têtu і для щомісячного журналу та вебсайту про фільми Trois Couleurs.

Окрім цього, Фінанс-Мадурейра є президентом-засновником Queer Palm — ЛГБТплюс-нагороди Каннського кінофестивалю, створеної у 2010 році, та Queer Palm Lab, яка буде запущена наприкінці 2023-го. Він також є програмним директором Стамбульського міжнародного фестивалю «Злочин і кара». 

Денніс Рух очолює European Film Market з 2020 року. Він вивчав культурологію, аудіовізуальну комунікацію, соціальні науки та історію в Бремені (Німеччина) та Валенсії (Іспанія). Під час навчання у 2008 році почав працювати на Ольденбурзькому міжнародному кінофестивалі, де відповідав за програму, спонсорів, маркетинг і персонал, а у 2011 році став співдиректором.

У 2012 році очолював відділ міжнародних зв'язків фестивалю German Films — організації з міжнародної промоції та дистрибуції німецьких фільмів. Рух виступає як запрошений лектор у кіношколах та бере участь у дискусіях на галузевих конференціях і кінофестивалях.

Анна Мєлікова народилася в Криму, навчалася в Києві, а наразі живе в Берліні. Написала сценарій до фільму «Ґран-Жете» (режисерка Ізабель Штевер, прем'єра відбулася на Берлінале-2022), є членкинею відбіркового журі Берлінської панорами з осені 2022-го та членкинею відбіркового журі Фонду квір-короткометражних фільмів XPOSED.

Анна курувала кінопрограму «Все ще вдома: українські фільми з окупованих територій» для фестивалів та кінотеатрів Північного Рейну-Вестфалії (2022—2023). Як кінокритикиня писала для медіа різними мовами. У 2024 році вийде її дебютний роман німецькою «Я тону в озері, що витікає». З німецько-українським кінопроєктом «Жіноче тіло мого коханого чоловіка» Анна була відібрана до Talents Script Station на Берлінале-2023 та отримала стипендію Kompagnon Fellowship Award.

Нагадаємо, перший фестиваль квір-кіно Sunny Bunny відбудеться в Києві з 22-го по 28 червня 2023 року. Основними локаціями фестивалю будуть кінотеатри «Жовтень» та КІNО42.

Раніше команда фестивалю оприлюднила часткову програму, а саме: Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно та позаконкурсних програм — New Colors, присвяченої молодим талантам і дебютантам, і документального кіно. Детальніше ознайомитися з переліком фільмів можна тут.

До програми «Документальне кіно» також додали бельгійський фільм Нікі Лап'єр «Астро», що був відібраний у шортлисти Magritte Awards 2023 у чотирьох категоріях: найкращий монтаж, найкращий звук, найкраща оригінальна музика та найкращий документальний фільм; та «Плейленд» американського режисера Джордена Веста — номінанта Tiger Award Роттердамського міжнародного кінофестивалю 2023.

Нещодавно команда фестивалю оголосила повний перелік кінокартин, які будуть представлені цьогоріч у програмах «Панорама»,  «Українська квір-ретроспектива», «Квірчик», «X BORDERS», «Міжнародні короткі фільми: деколонізувати, відбороти, перетворити» та «Квір-борці». Дізнатися про учасників можна за посиланням.

Фото: пресслужба кінофестивалю Sunny Bunny

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду