detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.06.2023 10:20
Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі
Кінофестиваль Sunny Bunny оголосив склад конкурсного журі
Програму Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно цьогоріч судитимуть Франк Фінанс-Мадурейра, Денніс Рух та Анна Мєлікова.

Перший в Україні квір-кінофестиваль Sunny Bunny оголоcив склад журі Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно. Цьогорічну конкурсну програму судитимуть журналіст і кінокритик Франк Фінанс-Мадурейра, директор European Film Market Денніс Рух та сценаристка, письменниця та кінокритикиня Анна Мєлікова. Про це повідомила пресслужба заходу.

Журналіст Франк Фінанс-Мадурейра очолює журнал і вебсайт FrenchMania, присвячений французькому та французькомовному кіно. Він також пише для головного французького ЛГБТплюс-медіа Têtu і для щомісячного журналу та вебсайту про фільми Trois Couleurs.

Окрім цього, Фінанс-Мадурейра є президентом-засновником Queer Palm — ЛГБТплюс-нагороди Каннського кінофестивалю, створеної у 2010 році, та Queer Palm Lab, яка буде запущена наприкінці 2023-го. Він також є програмним директором Стамбульського міжнародного фестивалю «Злочин і кара». 

Денніс Рух очолює European Film Market з 2020 року. Він вивчав культурологію, аудіовізуальну комунікацію, соціальні науки та історію в Бремені (Німеччина) та Валенсії (Іспанія). Під час навчання у 2008 році почав працювати на Ольденбурзькому міжнародному кінофестивалі, де відповідав за програму, спонсорів, маркетинг і персонал, а у 2011 році став співдиректором.

У 2012 році очолював відділ міжнародних зв'язків фестивалю German Films — організації з міжнародної промоції та дистрибуції німецьких фільмів. Рух виступає як запрошений лектор у кіношколах та бере участь у дискусіях на галузевих конференціях і кінофестивалях.

Анна Мєлікова народилася в Криму, навчалася в Києві, а наразі живе в Берліні. Написала сценарій до фільму «Ґран-Жете» (режисерка Ізабель Штевер, прем'єра відбулася на Берлінале-2022), є членкинею відбіркового журі Берлінської панорами з осені 2022-го та членкинею відбіркового журі Фонду квір-короткометражних фільмів XPOSED.

Анна курувала кінопрограму «Все ще вдома: українські фільми з окупованих територій» для фестивалів та кінотеатрів Північного Рейну-Вестфалії (2022—2023). Як кінокритикиня писала для медіа різними мовами. У 2024 році вийде її дебютний роман німецькою «Я тону в озері, що витікає». З німецько-українським кінопроєктом «Жіноче тіло мого коханого чоловіка» Анна була відібрана до Talents Script Station на Берлінале-2023 та отримала стипендію Kompagnon Fellowship Award.

Нагадаємо, перший фестиваль квір-кіно Sunny Bunny відбудеться в Києві з 22-го по 28 червня 2023 року. Основними локаціями фестивалю будуть кінотеатри «Жовтень» та КІNО42.

Раніше команда фестивалю оприлюднила часткову програму, а саме: Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно та позаконкурсних програм — New Colors, присвяченої молодим талантам і дебютантам, і документального кіно. Детальніше ознайомитися з переліком фільмів можна тут.

До програми «Документальне кіно» також додали бельгійський фільм Нікі Лап'єр «Астро», що був відібраний у шортлисти Magritte Awards 2023 у чотирьох категоріях: найкращий монтаж, найкращий звук, найкраща оригінальна музика та найкращий документальний фільм; та «Плейленд» американського режисера Джордена Веста — номінанта Tiger Award Роттердамського міжнародного кінофестивалю 2023.

Нещодавно команда фестивалю оголосила повний перелік кінокартин, які будуть представлені цьогоріч у програмах «Панорама»,  «Українська квір-ретроспектива», «Квірчик», «X BORDERS», «Міжнародні короткі фільми: деколонізувати, відбороти, перетворити» та «Квір-борці». Дізнатися про учасників можна за посиланням.

Фото: пресслужба кінофестивалю Sunny Bunny

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY