Книгу британського журналіста Люка Гардінга про Україну номінували на премію імені Джорджа Орвелла

Книгу британського журналіста Люка Гардінга про Україну номінували на премію імені Джорджа Орвелла

16 Травня 2023
1147
16 Травня 2023
17:10

Книгу британського журналіста Люка Гардінга про Україну номінували на премію імені Джорджа Орвелла

1147
У книзі зібрані репортажі з передової лінії фронту в Україні.
Книгу британського журналіста Люка Гардінга про Україну номінували на премію імені Джорджа Орвелла
Книгу британського журналіста Люка Гардінга про Україну номінували на премію імені Джорджа Орвелла

Збірку репортажів британського журналіста Люка Гардінга «Вторгнення: кривава війна Росії та боротьба України за виживання» (Invasion: Russia’s Bloody War and Ukraine’s Fight for Survival) номінували на премію імені Джорджа Орвелла. Книга претендує на нагороду в категорії «Публіцистика», повідомляє «Суспільне Культура».

Книжка Люка Гардінга, яка охоплює події з лютого по вересень 2022 року, вийшла у видавництві Faber у 2022 році.

За словами видавців, це «Перша книга репортажів з передової лінії фронту війни в Україні. Це потужний, зворушливий перший нарис історії, який написав відзначений нагородами журналіст The Guardian».

«Місяцями прикмети вказували в одному малоймовірному напрямку: Росія ось-ось вторгнеться в Україну. І все ж світ був приголомшений епохальним масштабом нападу, який розпочався в лютому 2022 року. Це була спроба однієї нації поглинути іншу», — йдеться в анотації до книги Гардінга.

Премію імені Джорджа Орвелла було засновано у 1975 році. Її вважають однією з найбільш престижних світових жанрових премій і присуджують за твори, які «здатні перетворити політичний текст на мистецтво». Таке побажання залишив сам Орвелл у своєму заповіті. Призовий фонд премії становить 3 тисячі фунтів.

Люк Гардінг — британський журналіст, іноземний кореспондент The Guardian. Він працював у Росії для The Guardian з 2007 року, доки 5 лютого 2011 року, повернувшись із Великої Британії, не отримав відмову у в'їзді до РФ і був депортований того ж дня.

Переможців цьогорічної премії імені Джорджа Орвелла оголосять 22 червня. Повні списки номінантів можна переглянути тут.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що в Україні видали книгу фотокореспондента Associated Press Єфрема Лукацького «Вирішальна мить Єфрема Лукацького. Історії легендарних фотографій». До книги ввійшли 500 світлин та низка історій із тридцятип’ятирічного досвіду роботи Лукацького.

Роман українського письменника Андрія Куркова «Сірі бджоли» у перекладі англійською Бориса Дралюка став переможцем американської Національної премії гуртка книжкових критиків (National Book Critics Circle Award).

Редколегія премії «Комікс Року» оголосила ім’я лауреата 2022 року. Ним став американський журналіст Майк Томпсон. Він надихнувся подвигом оборонців Маріуполя і створив комікс про одного з них, «азовця» з позивним Торк, який пережив поранення та російський полон.

Серед лауреатів премії «Книга року ВВС»-2022 в номінації «Есеїстика» переміг Павло Казарін зі своєю книжкою «Дикий Захід Східної Європи». Також ця книга отримала спеціальну відзнаку Капітули премії імені Юрія Шевельова та була номінована на Шевченківську премію-2023.

Фото: Nataliya Popovych / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1147
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду