Вийшла книга науковців про російську агресію

Вийшла книга науковців про російську агресію

18 Листопада 2022
2615
18 Листопада 2022
18:41

Вийшла книга науковців про російську агресію

2615
Автори підбили підсумки першого етапу великої війни.
Вийшла книга науковців про російську агресію
Вийшла книга науковців про російську агресію

В Києві презентували перше аналітичне видання про масштабну війну Росії проти України «Над прірвою. 200 днів російської війни», пише «Укрінформ»

Співавторами книги стали академік, перший віцепрезидент Національної академії наук України Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак. Книга містить дані про ключові епізоди перших двохсот днів українського спротиву: синтез подій, рішень, досягнень, провалів.

Валентин Бадрак висловив упевненість, що видання матиме велику цінність насамперед для самих українців, які мають більше стереотипної довіри до іноземних інституцій, ніж до національних розробок. Хоча, наприклад, Інститут вивчення війни публікує дані на основі аналітики українських фахівців.

Володимир Горбулін під час виступу зазначив, що видання дає можливість означити перспективу розвитку великої війни. «Це непроста війна. Вона не закінчиться ні завтра, ані післязавтра, ані через тиждень. І треба підійти до того, яким чином знайти можливість, з одного боку, коментувати всі події, а з іншого боку — шукати можливість надати якусь перспективу подій, які будуть розвиватися. А найголовніше — шукати ті кроки для країни, першочергово в оборонно-промисловому комплексі, які б допомогли їй не тільки вижити, а розвиватися після війни», — прокоментував академік.

У книзі також відображено пропозиції та умови, за яких Україна могла б гарантувати власну безпеку без активного залучення іноземних партнерів, зокрема у сфері роботи військової промисловості та покращення характеристик національного озброєння.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2615
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду